Kerber megizzadt a győzelemért, Berdych meccslabdáról kapott ki

Angelique Kerber US Open
Vágólapra másolva!
A hétfőtől újra világelső Angelique Kerber küzdelmes mérkőzést nyert meg az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna női versenyének harmadik fordulójában.

A német játékos 2 óra 33 perc alatt verte a francia Pauline Parmentier-t a 35 fokos kaliforniai hőségben úgy, hogy az utolsó szettben egy labdára volt az 5:2-es hátránytól.

Korán búcsúzott ugyanakkor a harmadik helyen kiemelt Simona Halep és a hatodikként rangsorolt lengyel Agnieszka Radwanska.

A térdsérülés miatt öt hét után az első meccsét vívó román teniszező a remek formában lévő francia Kristina Mladenovictól kapott ki, aki nemrég tornát nyert Szentpéterváron, majd döntőbe jutott Acapulcóban. Radwanskát a selejtezőből érkezett kínai Peng Su-aj verte magabiztosan.

Angelique Kerber alaposan megizzadt a győzelemért Indian Wellsben Forrás: AFP

A férfiaknál Stan Wawrinka ötödször is legyőzte a német Philipp Kohlschreibert, ám a nyolcaddöntőben nem Tomas Berdychhel találkozik: a 13-adikként rangsorolt cseh játékos ugyanis 6:1, 5:2-es vezetésről, ráadásul meccslabdáról kapott ki a 21 éves japán Nisioka Josihitótól.
Nem jutott messzire a világelső Andy Murrayt búcsúztató Vasek Pospisil, a kanadai teniszezőt a szintén selejtezőből érkezett szerb Dusan Lajovic állította meg úgy, hogy Pospisil a harmadik szettben 5:3-nál a meccsért adogatott.