Vágólapra másolva!
A háromszoros olimpiai bajnok Pieter van den Hoogenband lesz a holland küldöttség csapatvezetője a júliusi győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. Az egykori világcsúcstartó már az áprilisi csapatvezetői értekezletre Győrbe látogat.

A júliusi, győri rendezésű Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál előkészületeinek fontos állomása az úgynevezett Chefs de Mission Seminar. Április 25-28. között az EYOF-on résztvevő ötven ország csapatvezetői gyűlnek össze a városban, hogy bejárják a helyszíneket, az olimpiai falvakat, véglegesítsék a himnuszokat, a zászlók megjelenítését, és átbeszéljenek minden lényeges kérdést, amely a nemzeti csapatuk szempontjából fontos lehet.

Világsztárokkal nem csak a nyári sporteseményen, de már a csapatvezetői szeminárium alkalmával is találkozhatunk, Hollandiát ugyanis egy igazi legenda és nemzeti hős úszó képviseli.

Pieter Van Den Hoogenband Forrás: AFP/Patrick Hertzog

Pieter van den Hoogenband a nyári és téli sportágak összesített listáján minden idők 7. legeredményesebb sportolója, háromszor volt olimpiai bajnok (2000 Sydney: 100 és 200 gyors; 2004 Athén: 100 gyors), tízszer Európa-bajnok, a világbajnokságokon azonban csupán nyolc ezüstöt és két bronzot szerzett.

Az úszóklasszissal – akinek a 100 méteres gyorsúszásban felállított világcsúcsát nyolc évig nem tudták megdönteni – a 2012-es olimpián az Origo is készített interjút.

Forrás: [origo]