Berki Krisztián aranyérmes Dohában

Berki Krisztián, torna, lólengés
MELBOURNE, AUSTRALIA - FEBRUARY 22 : Krisztian Berki of Hungary competes in the Men's Pommel Horse during the Gymnastics World Cup at Hisense Arena in Melbourne, Australia, February 22, 2017. Asanka Brendon Ratnayake / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Berki Krisztián aranyérmet nyert lólengésben, Kovács Zsófia pedig ezüstöt szerzett felemáskorláton a tornászok dohai Világkupa-versenyén.

A katari viadal honlapja szerint az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki - aki az első helyen jutott a döntőbe - 14,933 ponttal győzött. Az UTE sportolója idén a Melbourne-ben rendezett Vk-n is aranyérmes volt.

A magyar szövetség sajtóközleményében Berki úgy fogalmazott, érzése szerint a gyakorlata nem volt rossz, összességében jól érezte magát, de az ollónál némileg lassabb volt a felmenetel, illetve a leugrásában volt egy kis hiba.

Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Asanka Brendon Ratnayake

"Az eddigi Világkupákat nézve a melbourne-i döntős gyakorlat volt a legjobb, de

és ezek többsége mind komoly nemzetközi viadal volt" - tette hozzá.

Kovács Zsófia felemáskorláton 13,066 ponttal lett második, ugrásban pedig 13,933 ponttal a negyedik helyet szerezte meg.

Kovács elmondta, az első ugrása jó volt, de az érkezése némileg pontatlanra sikerült. "A második ugrásom erősebb volt a selejtezőhöz képest, az is szép volt, ott is az érkezésnél akadt egy nagyobb ellépés. Ezeket kell majd javítani" - fogalmazott.

Kovács Zsófia Forrás: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics

Korlátgyakorlatát úgy értékelte, szépen indult, viszont megint nem volt meg egy kéttizedes kötése, és a leugrását is elrontotta. "Így is a második lettem, aminek örülök is, meg nem is" - tette hozzá.

Edzője, Trenka János szintén kritikusan nyilatkozott. "Szeretünk felállni a dobogóra, szeretünk jól szerepelni, de

a leugrását elrontotta, meg nem volt meg az az erősségű gyakorlat, amelyet szerettünk volna és ezért egy picit szomorúak vagyunk" - mondta.

A Dunaferr SE versenyzője szombaton a gerenda és a talaj fináléjában is érdekelt lesz.