Jöhet a 37. Federer-Nadal csúcstalálkozó

BERDYCH, Tomas; FEDERER, Roger
Miami, 2017. március 31. A svájci Roger Federer a cseh Tomas Berdych elleni játszma közben a miami tenisztorna férfi egyesének negyeddöntőjében 2017. március 30-án. (MTI/EPA/Rhona Wise)
Vágólapra másolva!
Újra álomdöntőt vívhat egymással Roger Federer és Rafael Nadal. A két teniszóriás vasárnap este a Miamiban zajló ATP-verseny döntőjében csaphat össze - immáron 37. alkalommal.

Miamiban Nadal Fabio Fogninit verte 6:1, 7:5-re a döntőbe jutásért, míg Federer Nick Kyrgiosszal bánt el egy kőkemény meccsen, amelynek minden szettje rövidítést hozott: 7:6(9), 6:7(9), 7:6(5).

Federerből sokat kivehetett Kyrgios legyőzése Forrás: MTI/EPA/Rhona Wise

Az eddigi harminchat csatából huszonkettőt az aktuális verseny döntőjében játszottak. Az egész épp Miamiban kezdődött 2004-ben, amikor a 17 éves Rafa Nadal 6:3, 6:3-ra legyőzte az akkor már Grand Slam-bajnok, világelső Roger Federert a 3. fordulóban. Egy évvel később, újra Miamiban, de már a döntőben találkoztak és a svájci 2:6, 6:7-ről fordította meg a meccset (akkor még 3 nyert szett kellett a győzelemhez). A tenisz történetének legnagyobb rivalizálásának volt ez az első két felvonása (és ez még akkor is igaz, ha Novak Djokovic ellen mindketten többször játszottak.)