Világháborús bomba miatt maradhat el a leghíresebb evezősverseny

BRITAIN -UNIVERSITY BOAT RACE Horizontal panoramic STUDENT SPORT-ACTION MAN ROWING
Oxford University (L) rowers inch ahead of rivals Cambridge in the final yards of the 148th University Boat race on the River Thames in London 30 March, 2002. Oxford upset favourites Cambridge and won the 4.25 mile race by 2 seconds. AFP PHOTO MARTYN HAYHOW / AFP PHOTO / MARTIN HAYHOW
Vágólapra másolva!
Egy fel nem robbant második világháborús bomba miatt elmaradhat vasárnap a 163. Oxford-Cambridge evezősverseny.

A verseny rajtjának közelében, a nyugat-londoni Putney-híd mellett egy, a Temzén vitorlázó hajós vette észre a töltés oldalában megbújó gyanús szerkezetet.

A londoni rendőrség azonnal lezárta az érintett partszakaszt, és helyszínre küldött egy bombaszakértő csoportot, akik viszont nem tudnak munkához látni, míg kicsit vissza nem húzódik az áradó Temze. Előrejelzések szerint azonban erre éjjel egy óra előtt aligha fog sor kerülni.

Forrás: AFP/Martin Hayhow

Egyelőre nincs döntés arról, hogy elhalasztják-e a versenyt, erről még a rendőrség szerint is korai nyilatkozni, Michelle Dite versenyigazgató szerint "jelen állás szerint a versenyt meg fogjuk rendezni, de minden döntést csak a rendőrséggel folytatott egyeztetés után fogunk meghozni."

A BBC számításai szerint a világ leghíresebb egyetemei evezős regattáját mintegy 300 ezer néző figyeli majd a Temze partján.

Az Oxford-Cambridge versenyt először 1829-ben rendezték meg, az eddigi 162 versenyből 83-at a Cambridge, 79-et pedig az Oxford nyert meg.