Grand Slam-győztesek gálameccse nyitja a magyar ATP-tornát

Match of the tennis legends - Ivanisevic vs Stich TENNIS Goran Ivanisevic SQUARE FORMAT
Former tennis pro Goran Ivanisevic of Croatia celebrates during the match against former tennis pro Michael Stich (not in picture) of Germany at the Tennis Legenden-Match (lit. Match of the tennis legends) event in Hamburg, Germany, 26 July 2015. Photo: Daniel Bockwoldt/dpa
Vágólapra másolva!
Marat Szafin és Goran Ivanisevic összecsapása színesíti az április 22-én kezdődő budapesti salakpályás férfi tenisztorna programját.

A magyar szövetség hétfői tájékoztatása szerint a két legendás játékos április 23-án, a selejtezős mérkőzéseket követően lép pályára 15 órakor az óbudai Nemzeti Edzés Központban.

A 37 éves Szafin két Grand Slam tornát nyert,

2000-ben a US Openen Pete Samprast verte a döntőben, 2005-ben pedig az Australian Open fináléjában Lleyton Hewitt győzte le, ezen kívül pedig még kétszer volt döntős Melbourne-ben.

Marat Szafin (jobbra) mai napig nagyon jóban van Pete Samprasszel Forrás: NOTIMEX/Cortesía

A 2009-ben visszavonult orosz játékos 15 tornagyőzelmet aratott, 2000 novemberében világelső is volt, tavaly pedig beválasztották a Hírességek Csarnokába.

A 45 éves horvát Ivanisevic legnagyobb eredménye

a 2001-es wimbledoni diadal volt,

amely három elvesztett döntőt követett: 1992-ben Andre Agassi, 1994-ben és 1998-ban pedig Sampras hiúsította meg Grand Slam-álmait Londonban. Három esztendővel később a világranglista 125. helyezettjeként vágott neki a versenynek, két héttel később pedig wimbledoni bajnokként már a 16. helyen állt.

Goran Ivanisevic örül, hogy Budapesten népszerűsítheti a sportágat Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Daniel Bockwoldt

Hazaérkezése Splitbe az ország egyik legnagyobb örömünnepe volt, 150 000 ember fogadta őt a kikötőben. A 2004-ben visszavonult Ivanisevic jelenleg a cseh Tomas Berdych edzője.

Magyarország első ATP-tornáján többek között a francia Lucas Pouille és Gilles Simon, a ciprusi Markosz Bagdatisz, a szerb Viktor Troicki, a spanyol Fernando Verdasco, a horvát Ivo Karlovic és az ukrán Alekszandr Dolgopolov jelezte részvételét.