Véget ért Stollár Fanny menetelése

Charleston, 2017. április 6. Stollár Fanny sajtótájékoztatót tart a dél-karolinai Charlestonban zajló 776 ezer dollár (224,5 millió forint) összdíjazású női salakpályás tenisztorna második fordulójában az orosz Jelena Vesznyinával szemben aratott 7-6, 7-6 arányú győzelme után 2017. április 5-én. (MTI/AP/The Post And Courier/Michael Pronzato)
Vágólapra másolva!
Stollár Fanny a második szett elején feladta a Jelena Osztyapenko elleni meccsét a charlestoni tenisztornán.

Charlestone, nyolcaddöntő:
Jelena Ostapenko (lett)-Stollár Fanny 6:1, 1:0-nál Stollár visszalépett

Szerdán még Stollár Fannyról beszélt a teniszvilág, miután a charlestoni tornán szenzációszámba menő győzelmet aratott a világranglistán nála 268 hellyel magasabban jegyzett Jelena Vesznyina ellen.

Vesznyina legyőzése után ragyogott a boldogságtól Forrás: MTI/AP/The Post And Courier/Michael Pronzato

A selejtezőből főtáblára jutó magyar játékosra a nyolcaddöntőben a lett Jelena Osztyapenko várt. A ranglistán 66. játékos már túl erős volt Stollárnak,

A 18 éves, párosban junior wimbledoni bajnok magyar játékos az első szettben nem igazán találta a ritmust, és bár első adogatójátékát megnyerte, a folytatásban Ostapenko dominált, és háromszor is elvette ellenfele szerváját.

A lett 4:1-es vezetésénél Stollár ápolást kért, a bal combját bekötötték, majd 6:1-re elveszítette a nyitó játszmát. A második szettben egy játékon voltak túl a teniszezők, amikor Stollár jelezte, sérülése miatt nem tudja folytatni a játékot.

Van még miért szurkolni

Azért a magyar tenisz így is remek hetet él meg, Babos Tímea már negyeddöntős Mexikóban, a következő ellenfele az idei állandó párostárs, Anasztaszija Pavljucsenkova lesz. A világranglista 16. helyén álló orosz játékos Babossal még sosem játszott egyest.

És a férfiaknál is született egy szép siker: Fucsovics Márton a Verrazzano Open ATP Challenger tornán a világranglistán egykor 12. helyig jutó Paul-Henri Mathieu-t győzte le.