Megvan Pacquiao következő ellenfele

Horizontal
Philippine boxing icon Manny Pacquiao holds his welterweight title belt upon arriving at Manila airport on November 8, 2016, days after reclaiming the World Boxing Organization welterweight title for the third time with a unanimous decision victory over former champion Jesse Vargas of Mexico. / AFP PHOTO / TED ALJIBE
Vágólapra másolva!
Az Amir Khan elleni mérkőzés halasztása miatt Manny Pacquiao, a Boksz Világszervezet váltósúlyú világbajnoka az ausztrál Jeff Horn ellen száll majd ringbe júliusban.

A fülöp-szigeteki sztár (59 győzelem, 2 döntetlen, 6 vereség) július 2-án Brisbane-ben lép kötelek közé, s teszi kockára övét a veretlen Horn (24 mérkőzés/24 győzelem) ellen.

A meccs létrejöttét ausztrál lapok hozták nyilvánosságra, s Michael Koncz, Pacquiao tanácsadója is megerősítette a hírt.

Manny Pacquiao Ausztráliában bokszol legközelebb Forrás: AFP/Ted Aljibe

"Amir Khannal szerettünk volna összehozni egy meccset, de az még nem sikerült, ezért úgy döntöttünk, hogy elfogadjuk ezt az ajánlatot, amely az asztalunkon hevert" - mondta Koncz, aki nem titkolta, keveset tudnak a majdani ellenfélről, s az a cél, hogy Pacquiao minél gyorsabban túllegyen az összecsapáson.

A profi karrierje során - egyedüliként a sportág történetében - nyolc súlycsoportban is világbajnoki övet szerzett öklöző tavaly áprilisban hódította el a WBO váltósúlyú címét, miután legyőzte Timothy Bradleyt, majd novemberben Jessie Vargas ellen védte meg először a címet. Idén februárban aztán a fülöp-szigeteki sportoló felmérést végzett rajongói körében, hogy az általa megnevezett négy ökölvívó közül kit szeretnének következő riválisának. A voksolást óriási fölénnyel nyerte Amir Khan, megelőzve Kell Brookot, Terence Crawfordot és Hornt.

Jeff Horn mérlege: 24 métkőzés, 24 győzelem Forrás: couriermail.com.au/

Márciusban úgy tűnt, gyorsan teljesül a szurkolók óhaja, ugyanis a két bokszoló menedzsmentje megállapodott egymással a meccsről, melynek 38 millió dollár lett volna a díjazása, néhány nappal ezek után azonban kiderült, az összegre még nincs meg a fedezet, így a csatát el kell halasztani.