Nem lesz Djokovic–Nadal meccs Monte-Carlóban

Novak Djokovic
Serbia's Novak Djokovic rises after falling during a match against Belgium's David Goffin during the Monte-Carlo ATP Masters Series Tournament tennis match, on April 21, 2017 in Monaco. / AFP PHOTO / VALERY HACHE
Vágólapra másolva!
A 10. helyen kiemelt belga David Goffin három szettben legyőzte a másodikként kiemelt Novak Djokovicot a Monte-Carlóban zajló ATP-torna negyeddöntőjében.

Goffin nagyon jól kezdett, az első szettben gyorsan elvette világranglistán második szerb adogatását, és 6:2-re megnyerte az első szettet.

A második szettben aztán Djokovic összeszedte magát, és nemcsak nyerőket tudott ütni, de arra sem volt rest, hogy akár a testi épségét kockáztatva menjen egy-egy labdára – 6:3-ra meg is nyerte a második felvonást.

A harmadik szett elején úgy tűnt, hogy Djokovic innen már könnyedén behúzza a meccset, 2-0-ra, majd 4-2-re is vezetett, a belga azonban két gémmel később kiegyenlített. Ő sem sajnálta összekenni a ruháját, volt, hogy a földön ülve ütött nyerőt.

A hajrában pedig 6:5-nél elvette Djokovic adogatását, és megnyerte a mérkőzést.

Az elődöntőben így elmarad a várva várt Djokovic–Nadal összecsapás, helyette Goffin akaszthat egy újabb nagy skalpot az övére, ha a spanyolt is le tudja győzni.