Régen volt ilyen a magyar tornában

torna gerenda Kovács Zsófia rio2016
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 7. Kovács Zsófia gerendagyakorlatot mutat be a női tornászok selejtezőjében a Rio Olimpiai Arénában, Rio de Janeiróban 2016. augusztus 7-én. (MTI/EPA/Taccjana Zenkovics)
Vágólapra másolva!
Magyar Zoltán elnök szerint a Magyar Torna Szövetség nem számított akkora sikerre, amilyet versenyzői elértek a vasárnap véget ért kolozsvári Európa-bajnokságon.

"Nagyon sikeres Európa-bajnokságot tudhatunk magunk mögött, régen volt ilyen a magyar tornában. Nagyon büszkék vagyunk valamennyi edzőre és tanítványaikra, ez egy közös, nagy munka volt" - idézi a MATSZ beszámolója a kétszeres olimpiai bajnokot.

Kovács Zsófia ezüstérmet nyert Forrás: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics

A magyar válogatott tagjai közül Berki Krisztián (UTE) lólengésben, Kovács Zsófia (Dunaferr SE) pedig egyéni összetettben nyert ezüstérmet, Dévai Boglárka (Szombathelyi Sportiskola) ugrásban harmadik lett. Kovács eredménye sportágtörténeti siker, hiszen korábban magyar női tornász még nem szerepelt ilyen jól egyéni összetettben a kontinensviadalon.

"A női vonal feltört és Európa élmezőnyéhez tartozik.

- fogalmazott Magyar Zoltán, aki hozzátette, összességében a férfiak is eredményesen szerepeltek, de

nagyon sajnálja, hogy Berki Krisztián lemaradt az aranyéremről.

A lólengés szombati döntőjében London olimpiai bajnoka mutatta be a legjobb gyakorlatot, de mivel nem kezdte el harminc másodpercen belül, három tizedpontos büntetéssel - úgynevezett semleges levonással - sújtották.

Berki Krisztián a büntetése után második lett Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Asanka Brendon Ratnayake

"Bevallom, nem számítottunk ekkora sikerre, a versenyzőknek és mindenkinek nagyon köszönjük, akik ebben részt vett" - közölte a MATSZ elnöke.

Kovács Zsófia úgy fogalmazott, álmában sem gondolta volna, hogy egy ezüstéremmel és három hatodik hellyel zárja az Európa-bajnokságot. "Nagyon boldog vagyok! Sok edzés, kitartás kellett ehhez" - nyilatkozta.