Vágólapra másolva!

Indiából 40 sakkozó jön Zalakarosra

Huszonöt ország 300 versenyzője vesz részt a május 18. és 26. között sorra kerülő 36. zalakarosi sakkfesztiválon, amely férfi és női magyar bajnokság is lesz egyben.

Horváth Tamás, a verseny főrendezője elmondta, hogy három csoportban rendezik meg a tornát, az elit csoportban legalább 2300 Élő-ponttal lehet indulni. A viadal rangját emeli, hogy 41 nemzetközi nagymester lesz a mezőnyben, az ob-n a teljes magyar női válogatott asztalhoz ül. Kuriózumként kiemelte, hogy csaknem 40 sakkozó érkezik Indiából.

Forrás: karos-spa.hu

Novák Ferenc polgármester a keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy Zalakaros városként idén 20 éves, a 30 milliomodik látogatót várják a fürdőbe, s 35 éve rendezték meg az első sakkfesztivált.

- fogalmazott a városvezető.

Hangsúlyozta, hogy a sakkfesztivál szerepel a helyi és a megyei értéktárban is, az évente megrendezendő kerékpáros verseny mellett ez a város garantált rendezvénye. Turisztikai és marketing, valamint gazdasági szempontból is jelentős a sakkfesztivál Zalakaros számára, hiszen hatodik legkisebb városként több mint 300 vendéget kell ellátnia kilenc napon keresztül.