Vágólapra másolva!
Harminc nap múlva kezdődik a gyorsasági kajak-kenu világkupa Szegeden, amelyet május 25. és 28. között rendeznek meg a Maty-éren - ebből az alkalomból tartott sajtótájékoztatót a Magyar Kajak-kenu Szövetség.

Három év után rendeznek a szegedi pályán világkupát, amelyre 63 ország jelentkezett, ezzel minden idők legnagyobb világkupáját rendezhetik meg a Maty-éren.

A Nemzeti Galériában tartott a szövetség sajtótájékoztatót Forrás: Origo

Schimdt Gábor, a szövetség elnöke elmondta, hogy stabil lábakon áll a sportág, hiszen a legfőbb támogatókkal meghosszabbították a szerződésüket, a riói olimpián elért eredmények alapján pedig kiemelt állami támogatást is élvez. Schmidt kiemelte, hogy a nagy rivális Németországgal szemben sikerült elnyerni a 2019-es olimpiai kvalifikációs világbajnokság megrendezését.

- mondta az elnök.

Hüttner Csaba felnőtt szövetségi kapitány elmondta, hogy szeretnék megmutatni a világbak, hogy a magyarok a sportág legjobbjai, ezért nagy számban indulnak magyar versenyzők. Több olimpiai bajnok is ott lesz a világkupán, például Fazekas-Zur Krisztina vagy Szabó Gabriella is.

Rami Zur (jobbra) csapata a napfényes Kaliforniában készült hetekig, most Szegeden indulhatnak Forrás: Origo

Bár hivatalos döntés még nem született, de elképzelhető, hogy Tokióban nem rendeznek majd férfi négyes versenyt 1000 méteren, ezért a szegedi világkupán már az 500 méteres férfi négyeseket is tesztelik majd.

A sajtótájékoztatón átadták a legjobb fiatal versenyzőnek járó Kolonics-díjat, amelyet az ifjúsági világbajnok Varga Ádám kapott meg.

Az eseményen kiemelték, hogy médiapartneri szerződést kötött a szövetség az Origóval és az MTVA-val, is a szegedi világkupa döntőit az M4 élőben közvetíti majd.