Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton két szettben, 63 perc alatt győzött a Budapesten zajló 482 ezer euró (150 millió forint) összdíjazású salakpályás tenisztorna első fordulójában a rutinos orosz Mihail Juzsnij ellen.

Néhány megingástól eltekintve a világranglistán 154. helyezett magyar játékos az első játszmában összeszedett játékot nyújtott, végig kezében tartotta az irányítást. Fucsovics 1:1-nél és 4:2-nél nyerte el ellenfele adogatását, így 32 perc alatt szettelőnyre tett szert.

A keveset és lassan mozgó

Juzsnij (89.) a folytatásban sem tudta felvenni Fucsovics tempóját,

a magyar játékos így 2:2 után ismét elvette ellenfele szervajátékát. A motivációját egyre inkább elveszítő orosz teniszező újabb gémet bukott el, így Fucsovics 5:2-es előnyénél saját szervajátékával lezárta a találkozót.

Fucsovics Márton Forrás: Magyar Tenisz Szövetség

"Mások voltak a körülmények, mint hétfőn – mondta a győzelem után Fucsovics. – Akkor hidegebb és szelesebb volt az időjárás, ami nem kedvez nekem és a játékomnak sem. Most viszont kellően gyors volt a pálya és a játékom is" – tette hozzá. A hétfőn elvesztett páros mérkőzést követően fél órát még edzett Sávolt Attilával, elsősorban a szervákat gyakorolták.

A magyar játékos nagyobb küzdelemre számított Juzsnyij ellen, de megítélése szerint riválisa sokat rontott, amiből így ő profitált.

Fucsovics ellenfele a második fordulóban szerdán a negyedik helyen kiemelt spanyol Fernando Verdasco lesz majd.

Érthető, hogy kelendő volt a Fucsovics-autogram a meccs után:

A hazai közönség támogatásától kellően "feltüzelt" állapotban képesnek érzi magát a hasonló bravúrra. "Nem szeretek balkezesek ellen játszani, ráadásul Verdasco spanyolként salakon mozog leginkább otthonosan" – utalt Fucsovics szerdai ellenfelére.

A két játékos korábban még nem találkozott egymással. A rutinos spanyol - akinek karriercsúcsa a világranglistán nyolc évvel ezelőtt a hetedik hely volt - az első fordulóban erőnyerőként nem játszott. A mérkőzést szerdán 15 óra után rendezik.

Szerdán nem csak Fucsovics találkozhat Verdascóval: a gyereknapi programok keretében szuperhősök mellett világhírű teniszezőkkel is találkohatnak az ifjú rajongók:

Eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Fucsovics-Juzsnij (orosz) 6:2, 6:2
Kuznyecov (orosz)-Harrison (amerikai) 7:6 (8-6), 6:3
Vesely (cseh)-Coric (horvát) 7:6 (7-4), 6:4
Haase (holland)-Schwartzman (argentin, 8.) 6:1, 6:3
korábban:
Fratangelo (amerikai)-Simon (francia, 5.) 6:4, 6:1
Bedene (brit)-Copil (román) 7:5, 6:2
Sztahovszkij (ukrán)-Mayer (német) 6:4, 3:0-nál Mayer feladta