Vágólapra másolva!
A Marlux-Napoleon Games együttese is rajthoz elindul a Tour de Hongrie-n - írja a verseny honlapja.

A belga kerékpáros csapat a cyclo-cross menőire épül, akik hó vagy sár, eső és hideg, mesterséges vagy természetes akadályok nélkül is az országutak nagy harcosai.

Super Mariót, avagy Mario De Clercq-et aligha kell bemutatni:

háromszoros cyclo-cross-világbajnok (1998, 1999 és 2002), aki tizennégy szezonon keresztül profiskodott az országúti karavánban,

olyan menők csapattársaként, mint Andrej Csmil, Nico Mattan, Szergej Ivanov, Robbie McEwen, Peter Van Petegem, Axel Merckx, Johan Museeuw vagy éppen Richard Virenque. Mario De Clercq lett a 2006 végén alakult cyclo-cross klub, a Marlux-Napoleon Games vezetője, és 2015-ig ő is volt a csapat első embere. Napjainkban koordinátorként segíti a munkát.

A háromszoros világbajnok csapata Magyarországra jön!

Specialistákkal van dolgunk! A belga Marlux-Napoleon Games együttese a cyclo-cross menőire épül, akik hó vagy sár, eső és hideg, mesterséges vagy természetes akadályok nélkül is az országutak nagy harcosai. Az együttes június végén ott lesz a Tour de Hongrie mezőnyében! Super Mario, avagy Mario De Clercq. A sportág szerelm...

A csapat legnagyobb sikereit Kevin Pauwels 2011-es érkezése óta érte el, Pauwels 2012-ben összetett Világkupa-győzelmet szerzett, tavaly már ötödször lett bronzérmes a cyclo-cross világbajnokságon, Klaas Vantrout kétszer lett világbajnoki ezüstérmes és ugyancsak kétszer belga bajnok, Michael Vanthourenhout pedig két éve U23-as világbajnoknak vallhatja magát.

Természetesen ilyen komoly eredményeket nem lehetne elérni megfelelő országúti terhelés nélkül, ezért aztán a belga klub tagjai alaposan kihasználják a hosszú holtszezon adta lehetőségeket.

Így kerülhetett a programjába a legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie is.

A legnagyobb magyar kerékpárverseny június 27-én Szombathelyen egy prológgal rajtol, a nemzetközi mezőny hat versenynap alatt, tíz megyét érintve 750 kilométert tesz meg a budapesti befutóig. Ebben az évben 20 csapat kap meghívót, így várhatóan 20–25 ország 120 kerekese áll rajthoz a magyar körversenyen.