Társoldalunk:

Nem jelezték a téli olimpia rendezésének ötletét a MOB-nak

2017.05.17. 12:20

A Magyar Olimpiai Bizottság szerint felmerülhet egy esetleges magyarországi téli olimpia rendezésének ötlete, de ennek hátterét alaposan meg kell vizsgálni.

A MOB ezzel arra a Borsban megjelent felvetésre reagált szerdán, hogy Magyarország téli olimpiát rendezne 2026-ban, Ausztriával közösen.

Liu Shaoang biztosan örülne a hazai rendezésű téli olimpiának.Forrás: MTI/EPA/ANP/Jerry Lampen

A Magyar Olimpiai Bizottságnak az alapszabályában is rögzített célja, hogy az Olimpiai Charta vonatkozó rendelkezéseivel összhangban Magyarország a jövőben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert sporteseménynek otthont adjon és a világ olimpiai családjának házigazdája legyen. Ennek fényében egy esetleges téli olimpia magyarországi rendezése is felmerülhet, ennek hátterét azonban alaposan meg kell vizsgálni, külön kitérve a természeti adottságokra - áll a közleményben.

Elképzelhetőnek tartom, hogy egy-egy magyar szempontból sikeres téli sportág szövetségében felmerülhet egy esetleges téli olimpia magyarországi rendezésének ötlete, de a Magyar Olimpiai Bizottság vezetésének ezt a szándékot még nem jelezték - fogalmazott Fábián László, a MOB főtitkára.