Bombameglepetés: kikapott Nadal salakon

Horizontal
Rafael Nadal of Spain runs to catch a ball as he plays against Dominic Thiem of Austria during their quarter-final tennis match at the ATP Tennis Open tournament on May 19, 2017 at the Foro Italico in Rome. Austria's Dominic Thiem sent Rafael Nadal crashing out of the Rome Masters with a 6-4, 6-3 quarter-final victory, ending the Spaniard's 17-match winning run. / AFP PHOTO / TIZIANA FABI
Vágólapra másolva!
Dominic Thiem nagy meglepetésre két játszmában legyőzte a negyeddöntőben a római tenisztorna férfi versenyének nagy esélyesét, Rafael Nadalt, aki idén először kapott ki salakon.

Az osztrák játékos az egész pénteki mérkőzésen fantasztikusan játszott. Rögtön a meccs első játékában elvette spanyol riválisa adogatását, később pedig ezt megismételte. Nadal ezután már csak szorosabbá tudta tenni a szettet, de Thiem másodjára kihasználta, amikor a játszmáért szerválhatott.

Ez nem a spanyol napja volt Forrás: AFP/Tiziana Fabi


A folytatásban is kiélezett küzdelmet láthatott a közönség, 3:3-ig fej fej mellett haladtak a felek, ekkor ismét Thiem nyerte el ellenfele adogatójátékát. A 30 éves Nadalnak ezt követően háromszor is volt lehetősége egyenlíteni, de nem sikerült kihasználnia a kínálkozó lehetőséget. Ezzel szemben a 23 esztendős Thiemnek nem remegett meg a keze és újabb brékkel lezárta az 1 óra 51 percig tartó találkozót.

A két játékos három héten belül harmadszor csapott össze, korábban a barcelonai és madridi fináléban Nadal győzött, akinek 17 meccsen át tartó veretlenségi sorozata szakadt meg salakon.

A másik két, már lejátszott férfi negyeddöntő is meglepetést hozott, ugyanis kiesett az ötödik helyen kiemelt kanadai Milos Raonic és a hatodikként rangsorolt horvát Marin Cilic.

Eredmények, negyeddöntő:
férfiak (5,4 millió euró összdíjazás):
Thiem (osztrák, 8.)-Nadal (spanyol, 4.) 6:4, 6:3
Zverev (német, 16.)-Raonic (kanadai, 5.) 7:6 (7-4), 6:1
Isner (amerikai)-Cilic (horvát, 6.) 7:6 (7-3), 2:6, 7:6 (7-2)

nők (2,4 millió euró összdíjazás):
Bertens (holland, 15.)-Gavrilova (ausztrál) 6:3, 6:3
Halep (román, 6.)-Kontaveit (észt) 6:2, 6:4