Nehéz riválissal kezd Babos Tímea a Roland Garroson

Babos Tímea, tenisz
Hungary's Timea Babos returns the ball to France's Kristina Mladenovic during their women's second round match at the Roland Garros 2016 French Tennis Open in Paris on May 26, 2016. MARTIN BUREAU / AFP
Vágólapra másolva!
A világranglista 35. helyezettjeként ezúttal is alanyi jogon főtáblás Babos Tímea első ellenfele a hazai közönség előtt szereplő Alize Cornet lesz.

A tavaly a második fordulóban búcsúzó magyar teniszezőnek nem lesz könnyű dolga, mivel

Cornet jelenleg is az előkelő 43. helyen áll a világranglistán, de korábban a 11. pozícióban is tanyázott.

Arról már nem is beszélve, hogy élvezheti a hazai pálya előnyét.

Babos Tímeára nehéz feladat vár a Roland Garroson Forrás: AFP/Martin Bureau

Ha túljut Corneten Babos, akkor a 20. helyen kiemelt cseh Barbora Strycová (21. a világranglistán) vagy az amerikai Alison Riske (36.) ellen folytatja.

Gálfi Dalma és Stollár Fanny már a selejtező első fordulójában kiesett, míg a férfiaknál Fucsovics Márton számára - akárcsak az előző évben - a kvalifikáció második köre jelentette a végállomást.

Ami az immár 36 millió eurós (11,1 milliárd forint) összdíjazás eloszlását illeti, az első körösök 35 ezer, a második körösök 70 ezer, a harmadik fordulósok 118 ezer, a nyolcaddöntősök 200 ezer, a negyeddöntősök 340 ezer, az elődöntősök 530 ezer eurót kapnak. A győztes 2,1 millióval, a finálé vesztese pedig egymillió euróval gazdagodik.

A sorsolás: