Vágólapra másolva!
A MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázata 2017-ben összesen 120 fiatalnak nyújt támogatást 29 millió forint értékben. A MOL Új Európa Alapítvány eredményhirdetésére a Nagy Sportágválasztón került sor, ahol a fiatal tehetségeknek Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó, az alapítvány jószolgálati nagykövete adta át az elismerő okleveleket.

A MOL Tehetségtámogató Programban eszközvásárlásra vagy útiköltséghez igényelhetnek támogatást azok a 10-18 év közötti fiatal tehetségek, akik hazai vagy nemzetközi versenyeken jó eredményeket értek el, de további fejlődésükhöz anyagi támogatásra van szükségük.

Összesen 109 – 10 és 18 év közötti – fiatal nyerte el a MOL anyagi segítségét több mint 25 millió forint értékben.

2017-ben a támogatottak között szerepel többek közt Pusztai Liza junior Európa-bajnok kardozó és Milák Kristóf ifjúsági Európa-bajnok úszó is.

Egy képen a díjazottak Forrás: MOL

A MOL idén is segíti a 18. életévüket már betöltött, de eredményes sportpályafutást folytató korábbi pályázóit a Tehetségtámogató Klasszis program keretében. Ebben a kategóriában idén 11 sportoló kap anyagi segítséget több mint 3 millió forint összegben, köztük Bragmayer Zsanett triatlonista és Kopasz Bálint kajakozó. A nyertes pályázóknak az okleveleket Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, az Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete adta át.

A kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, Szilágyi Áron adta át az okleveleket Forrás: Origo

A tehetség jórészt adottság, a szorgalom pedig elsősorban akarat kérdése, de talán mindkettőnél fontosabb a fiatal sportolók számára, hogy legyenek céljaik, álmaik, mert ezekért mindig érdemes küzdeni."– mondta el Szilágyi Áron a Nagy Sportágválasztó budapesti rendezvényén megtartott eredményhirdetésen.