Társoldalunk:

Sztárok tekernek a magyar dombokon

2017.06.01. 11:32

Június 27-én Szombathelyen rajtol az idei Tour de Hongrie. A legnagyobb magyar kerékpárversenyen a nemzetközi mezőny hat versenynap alatt, tíz megyét érintve 750 kilométert tesz meg a budapesti befutóig. A versenyzők között számos ismert sztár indul.

Andrea Tafi: egy igazi klasszikus-sztár Magyarországon

Ritkán üdvözölhetünk Magyarországon akkora bringás sztárt, mint az olasz Andrea Tafi, akivel a Mapei és a Teker egyesület vendégeként a júniusi Tour de Zalakaros résztvevői is találkozhatnak majd, mi több, együtt tekerhetnek a zalai dombokon.

Gyorsaságát csillogtatta a Tour sárga trikósa

A Tour de Hongrie szervezői az esemény rajt- és célállomásain tartanak népszerűsítő eseményeket ezekben a napokban. Május 10-én Szombathelyen jártak, ahol a leggyorsabb magyar kerékpáros, Szalontay Sándor tesztelte a június 27-i prológ pályáját.

A Tour de Hongrie kerékpáros körverseny bringásai tíz megyét érintenekForrás: UHC Pro Cycling Team

Tipográfia-DeGaVi: fiatalok, boldogok!

Fantasztikus történelemmel rendelkezik a magyar kerékpársportban a Tipográfia TE: az idén 114 esztendős egyesület rendkívül fiatal csapattal áll rajthoz az idei Magyar Körversenyen. Igazi vizsgamunka lesz számukra a Tour de Hongrie. A fiataloknak minden tudásukra és küzdőképességükre szükség lesz, hogy a nyeregből pillanthassák meg a budapesti célt.

A Tour de Hongrie mezőnye huszonkét csapat több mint százharminc versenyzőjével – amelyben öt magyar istálló lesz – június 30-án pénteken 13 órakor rajtol majd a Csengey központ parkolójából.