A tinédzser legyőzte Wozniackit, elődöntős a Roland Garroson

tennis Horizontal
Latvia's Jelena Ostapenko reacts after winning her tennis match against Denmark's Caroline Wozniacki at the Roland Garros 2017 French Open on June 6, 2017 in Paris. / AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON
Vágólapra másolva!
A svájci Timea Bacsinszky és a lett Elena Ostapenko bejutott a női elődöntőbe kedden a Párizsban zajló francia nyílt teniszbajnokságon.

A magyar származású Bacsinszky a hazai kedvenc, 13. helyen kiemelt Kristina Mladenovicot verte, és 2015 után került ismét a négy közé.

Timea Bacsinszkynak jól megy a Roland Garroson, 2015 után jutott ismét az elődöntőbe Forrás: AFP/Eric Feferberg

A mindössze 19 éves Ostapenko - aki 47. a világranglistán - a volt világelső dán Caroline Wozniackit gyűrte le szetthátrányból fordítva. A két továbbjutó egymással játszik majd az elődöntőben, tehát a női világranglista 31. és 47. helyezettje közül az egyik döntőzni fog.

Jelena Ostapenko szetthátrányból fordított Wozniacki ellen Forrás: AFP/Christophe Simon

A keddi időjárás alaposan próbára tette a szurkolók türelmét, ugyanis esőszünet miatt három órát állt a játék, aztán 20 perc tenisz után ismét betakarták egy időre a pályákat.

A Roland Garros keddi programjában szerepelt két férfi negyeddöntő - Novak Djokovic-Dominic Thiem és Rafael Nadal-Pablo Carreno Busta - szerdán 11 órakor kezdődik.

Eredmények:
nők, negyeddöntő:
Ostapenko (lett)-Wozniacki (dán, 11.) 4:6, 6:2, 6:2
Bacsinszky (svájci, 30.)-Mladenovic (francia, 13.) 6:4, 6:4