Vágólapra másolva!
Vajon miért tette Imre Géza lábára a kezét a pszichiáter Csernus Imre? Feldolgozta-e már a párbajtőröző, hogy 14-10-es vezetésről elbukta az aranyat Rióban?Szeretne-e még 42 évesen is tovább vívni? Ezekre a kérdésekre is válaszolt a Sport 24 híradónak a DIGI Sporton a világ- és Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüst- és bronzérmes párbajtőrvívó.

Imre Géza ma már úgy látja, hogy nem elbukta az olimpiai döntőt, hanem fehéraranyat nyert Rióban. A most megjelent, Fehérarany című könyvének a bemutatóján már mosolyogva tudott arról beszélni, hogy miért nem nyerhette meg a 2016-os olimpiát.

- mondta Imre Géza, akinek a felesége, Kökény Beatrix tagja volt annak a kéziválogatottnak, amely a 2000-es sydneyi olimpián, 13 és fél perccel a vége előtt 23-17-re vezetett a dánok ellen, végül 31-27-re mégis kikapott.

"Szomorúak vagyunk, hogy ezüstérmes lett, de mi itt vagyunk, és ugyanúgy szeretjük, mintha aranyérmet nyert volna. Vártuk haza, és tudtuk, ettől még holnap is fel fog kelni a nap" - nyilatkozta a Sport 24 híradónak a DIGI Sporton Kökény Beatrix.

"Abban a pillanatban én úgy gondoltam, hogy mindent jól csinálok" - emlékezett vissza Imre Géza a koreai Park Szang Joung elleni döntőre. "Rióban az interjúk után volt egy kis zuhanásom, de szerencsére olyanok vettek körbe, akik segítettek, hogy nagyon hamar túl tudjam tenni magam a történteken. Túl is kellett, mert volt is még hátra egy nagyon fontos csapatverseny.

- tette hozzá Imre Géza, aki a csapattal végül bronzérmet nyert a tavalyi játékokon.

Imre Géza ma már örömmel mutatja a riói ezüstöt, és Kökény Beatrix sem bánja, hogy nem egy olimpiai bajnok a férje Forrás: M4

Aztán arról mesélt, hogy a pszichiáter Csernus Imre miért pihentette a kezét a combján. "Ezt utána ki is veséztük, hogy miért fogta a lábamat, hiszen ezt én egy férfiembertől nem annyira szeretem, jobban szeretem, ha a saját feleségem fogja a lábam. Ez egy taktika volt, ki akarta ugrasztani a nyulat a bokorból, hogy milyen típusú ember vagyok."

Bár már 42 éves, fáj a háta, mégsem nem tervezi a visszavonulást.

Az egészsége most nem teszi lehetővé, hogy vívjon. De én reménykedem, hogy fog még vívni, de egyelőre nem látok rá nagy esélyt" - jegyezte meg Kökény Beatrix.

A férje kissé másképp látja. "Még bízom benne, hogy az országos bajnokságon el tudok indulni."