Márton Anita negyedik lett a római Gyémánt Liga versenyen

Márton Anita Rio de Janeiro, 2016. augusztus 13.
Márton Anita a riói nyári olimpia női súlylökés versenyszámának döntőjében a Rio de Janeiró-i Olimpiai Stadionban 2016. augusztus 12-én.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 13. Márton Anita a riói nyári olimpia női súlylökés versenyszámának döntőjében a Rio de Janeiró-i Olimpiai Stadionban 2016. augusztus 12-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Az olimpiai bronzérmes Márton Anita a negyedik helyen végzett női súlylökésben az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat csütörtöki, római állomásán.

A fedettpályás Európa-bajnok magyar sportoló - aki 19,63 méterrel vezeti az idei világranglistát - a verseny honlapja szerint önmagához képest visszafogott sorozatot produkált az olasz fővárosban. Az öt érvényes dobásából mindössze egy volt 18 méternél nagyobb - 18,55 m -, mellyel megszerezte a negyedik helyet.

Márton Anita a riói nyári olimpia női súlylökés versenyszámának döntőjében Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Márton mellett az olimpiai bajnok amerikai Michelle Carter sem remekelt, mindössze 18,86 méterig jutott, s a harmadik lett. Az első helyet a Kung Li-csiao szerezte meg 19,56 méterrel. A legutóbbi Gyémánt Liga-versenyen is győztes kínai kiemelkedőt nyújtott, ugyanis minden lökése 19 méter felett volt.

Három állomás után a szakági pontversenyben továbbra is a 18 pontos Márton Anita áll az élen, két ponttal megelőzve kínai, további kettővel amerikai riválisait.

Eredmények, női súlylökés:
1. Kung Li-csiao (kínai) 19,56 m
2. Daniella Bunch (amerikai) 18,95
3. Michelle Carter (amerikai) 18,86
4. Márton Anita 18,55