Vágólapra másolva!
A Felix Promotion szombati gálájának főmérkőzésén Harcsa Norbert és Bacskai Balázs feszül egymásnak. A középsúly mindkét kiválóságát jól ismeri a korábbi amatőr és profi világbajnok mindkét srácnak volt edzője, és, ha tippelni nem is szeretne, azért az Origo megkeresésére hajlandó volt egy kicsit latolgatni az esélyeket.

Június 10-én a Kalászi Sportcsarnokban rendezett nagyszabású, 11 mérkőzést a felvonultató gálával zárja az év első felét a Felix Promotion. Kispál Zoltán és Fazekas László nagyváltósúlyú Magyar bajnoki címmeccse mellett láthatjuk, ahogy Kovács Zoltán „Caramel" a veretlen grúz Dato Nanava ellen kockára teszi a WBO nagypehelysúlyú Európa-bajnoki övét, de lesz korábbi olimpiai és világbajnoki ezüstérmes ukrán kiválóság, és (Denisz Berincsik), és további hazai kiválóságok, elég csak Törteli Balázs, Darmos József és ifj. Berki Ferenc nevét említenünk.

Törteli Balázs a szokásos kemény bunyójával alapozhatja meg a hangulatot Fotó: Szabó Gábor - Origo

Mindannyian kiváló bunyósok, de telt házat – mert az lesz Budakalászon Budakalászon – egy olyan meccsel lehet csinálni, mint Harcsa Norbert és Bacskai Balázs összecsapása.

A két bokszolóval már közelebbről megismerkedhettek felvezető cikkeinkben, a Felix Promotion oldalán pedig beszéltek remek hazai öklözők és edzők is az esélyekről, most pedig következzen Erdei Zsolt, aki hosszabb-rövidebb ideig mindkét fiúnak volt az edzője, azaz igen jól ismeri őket.

„Mindkét srác nagyon ügyes, nagyon képzett bokszoló, sok-sok jó tulajdonsággal – kezdte értékelését az 1997-ben amatőrként világbajnoki címet szerző, majd a profik között is csúcsra érő Madár. – Amikor nálam készültek a Madárfészekben, akkor egyszer-kétszer kesztyűztek egymás ellen, persze csak több-kevesebb komolysággal.

De akkor mi dönthet egyik, vagy másik bunyós javára, ha ennyire egyformák, kérdeztük Erdeit.

Erdei Zsolt nem tud különbséget tenni a két fiú között Forrás: Origo

„Lehet, hogy Benjinek első profi meccsre bevállalni a tíz menetet nagy merészség volt. Aki már benne van a profi bunyóban egy ideje, ahogy Norbi is, aki, ugye már a kilencedik meccsére készül, az jól tudja, hogy milyen nyolc-tíz menetre készülni, az egészen máshogy áll hozzá a munkához."

A Magyar Ökölvívó Szövetség frissen megválasztott elnökét is szembesítettük a fiúk egymásról, illetve a szakértők róluk alkotott véleményével, miszerint Benji szeret nagy iramot diktálni, Harcsa viszont hajlamos fejben szétesni. Madár szerint előbbire lehet számítani, utóbbit azonban el kell felejteni!

„Kizártnak tartom, hogy Norbi szétessen fejben. Számára – és persze Benji számára is – igazi presztízsmeccs lesz a szombati, amire kőkeményen, nagyon tudatosan készült,

Ami Benjit illeti, valóban szereti, ha ő diktál, de itt azért nagyon sok fog múlni azon, hogy az edzői stábok milyen taktikát találtak ki. Kivárásra játszanak, vagy ráküldik a saját srácukat az ellenfélre, ezt nem lehet tudni, és ez nagyban befolyásolhatja a meccs képét. De azért itt két olyan srácról van szó, akik mögött ezer évnyi bunyó, és millió meccs van már, mindent tudnak erről a játékról – már, ha nevezhetjük a bokszot játéknak, ugye –

Hogy készüljünk üdítővel és popcornnal, vásároljunk be bőven, vagy elég, ha csak egy maréknyival ülünk le – magyarán arra voltunk kíváncsiak, hogy Madár szerint milyen hosszú lesz a meccs, végig megy-e a kiírt tíz menet?

Harcsa Norbert bízhat az erejében Forrás: [email protected]/Bill

„Nem szeretnék jósolgatni, de, ha már mégis megteszem, amondó vagyok, hogy igen, végig fog menni a tíz menet, hacsak valami eget rengető dolog nem történik, teszem azt valaki betalál egy tökéletes ütéssel, vagy egyikük annyira lemerül, hogy teljesen elkészül az erejével, de erre kevés esélyt látok. Hangsúlyozom, két nagyon jó bunyós lesz a ringben. Azt pedig külön kiemelném, hogy le a kalappal Rácz Félix előtt, hogy tető alá tudta hozni ezt a meccset –

Sem Harcsa, sem Bacskai nem cáfolta, hogy a presztízs mellett a jövőjükre nézve is komoly tétje van a szombati összecsapásnak, hiszen, aki veszít, az távolabb kerül a nemzetközi kiugrás lehetőségétől. A profi világot jól ismerő Erdei azonban nem sarkítja le ennyire ezt a kérdést.

„Tény, hogy, aki veszít, az lépéshátrányba kerül. Norbinak van talán több veszítenivalója, hiszen ő már eljutott valameddig az előző nyolc meccsével, de nyilván Benji számára sem lenne szerencsés egy vereséggel debütálni.

Bacskai Balázs pedig sokat dícsért technikájára alapozhat Forrás: PENZES KRISTOF/Penzes Kristof

Ugyanakkor minden további nélkül elképzelhetőnek tartom, hogy a vesztes még a ringben visszavágót kérjen, és senki nem tiltja meg, hogy vereség után igenis beinduljon egy jó profi karrier. Mindkét srácban megvan a potenciál, hogy komoly, nemzetközi címekért bunyózzon, amihez a legjobb helyen vannak a Felix Promotionnél."

A gálára már minden jegy elkelt, azaz a helyszínen már nem lesz jegyértékesítés. Az M4 Sport 21.40-től élőben közvetíti az eseményt, amelyről bővebb információt találnak a www.felixpromotion.com weboldalon.