Roger Federer kínos vereséggel tért vissza

tennis Horizontal
Switzerland's Roger Federer (R) is comforted by Germany's Tommy Haas after he lost in their round of sixteen match at the ATP Cup tennis tournament in Stuttgart, southwestern Germany, on June 14, 2017. / AFP PHOTO / THOMAS KIENZLE
Vágólapra másolva!
Több hónapos kihagyást követően szerdán vereséggel tért vissza Roger Federer, ugyanis három játszmában kikapott a német Tommy Haastól a 702 ezer euró összdíjazású stuttgarti, füves pályás férfi tenisztorna nyolcaddöntőjében.

A 18-szoros Grand Slam-bajnok svájci játékos az első szettet még simán nyerte, de a folytatásban 39 éves riválisa felülkerekedett. A világranglistán egykor második, de jelenleg csak 302. Haas úgy egyenlített rövidítésben, hogy 8-7-nél meccslabdát hárított. Ezt követően a találkozót eldöntő harmadik játszmában 2:2-nél elvette esélyesebb ellenfele adogatását, majd onnantól nem engedte ki a kezéből a győzelmet. A mérkőzés 1 óra 56 percig tartott.

Federernek nem sikerült a visszatérés, Haas nagy győzelmet aratott Forrás: AFP/Thomas Kienzle

A világranglistán ötödik Federer a teljes salakpályás szezont, így a Roland Garrost is kihagyta, azaz március óta nem lépett pályára, hogy megfelelően felkészüljön a júliusi wimbledoni angol bajnokságra, amelyen rekordot jelentő nyolcadik alkalommal szeretne győzni.

A 35 éves játékos fantasztikusan kezdte az idényt, ugyanis megnyerte az Australian Opent, majd az Indian Wells-i és a miami szupertornát is.

Eredmények, nyolcaddöntő:
Haas (német)-Federer (svájci, 1.) 2:6, 7:6 (10-8), 6:4
Pouille (francia, 4.)-Struff (német) 4:6, 7:6 (7-5), 7:6 (10-8)
Kohlschreiber (német)-Johnson (amerikai, 5.) 7:6 (7-3), 5:7, 7:6 (8-6)
Zverev (német, 6.)-Hanfmann (német) 7:6 (7-1), 6:2