Vágólapra másolva!
Szaka István, Vadász András és Csóka Nándor is kikapott szombati selejtezős mérkőzésén a harkivi ökölvívó Európa-bajnokságon.

Az 52 kilogrammos Szaka 4-1-es vereséget szenvedett Manuel Fabrizio Cappaitól. Az olasz bokszoló ott volt a legutóbbi két olimpián, míg a magyar bajnok a küldöttség legfiatalabb, 19 éves tagja, így ezen a mérkőzésen bravúrra lett volna szüksége, emeli ki beszámolójában a magyar szövetség. Az egy fejjel magasabb Cappai élt fizikai fölényével, amit Szaka - a Bocskai emlékverseny győztese - mozgékonysággal igyekezett ellensúlyozni, ami egy idő után már nem sikerült neki: több ütést kapott, mint amennyit adott.

A 69 kilós Vadász egyhangú pontozással, 5-0-ra kapott ki Vasili Beloustól. A moldovai jobb taktikával bokszolt, míg a magyar öklöző sok ütése pontatlan volt.

Az 56 kilogrammosok kategóriájának magyarja, Csóka Nándor - aki a 2015-ös Eb-n bronzérmes volt egy súlycsoporttal lejjebb, 52 kilóban - az angol Peter McGrailtől kapott ki egyhangú pontozással, 5-0-ra. A két 21 éves bunyós csatájában McGrail túl sok esélyt nem adott Csókának, aki csak a harmadik menetben volt igazán "harapós". Az angol ekkor is tudott sebességet váltani és a kombinációi értékesebbek voltak.

A nap során még egy magyar, Hámori Ádám (91) lép ringbe. A mérkőzéseket az európai szövetség honlapján élőben lehet nézni.

Az Eb-ről lehet kijutni a szeptemberi világbajnokságra, kategóriánként a legjobb nyolc utazhat majd Hamburgba.