Piros Zsombor a US Open bajnokával is edzhetett a Roland Garroson

Roland Garros 2017 - Day 9  NurPhoto General News June 5 2017 5th June 2017 Roland Garros Grand Slam TOURNAMENT Boys PLAYER Tennis Player Roland Garros Match ITF International Tennis Federation
Zsombor Piros of Hungary returns the ball to Simon Carr of Irland during the boys 2nd round at Roland Garros Grand Slam Tournament - Day 9 on June 5, 2017 in Paris, France. (Photo by Robert Szaniszló/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Piros Zsombor saját bevallása szerint sok tapasztalatot szerzett a Roland Garroson, amelyen a 17 éves magyar teniszező a fiú junior párosok között diadalmaskodott.

„A Roland Garros volt az a verseny, amelyen bár egyéniben nem voltam olyan eredményes, de mégis rengeteg tapasztalatot szereztem, hiszen sok dologra rávilágított a profi mentalitást illetően" - nyilatkozta Piros Zsombor az M1 aktuális csatornán vasárnap. A fiatal teniszező elárulta: topjátékosokkal edzhetett, akik közül a horvát Marin Cilic, a US Open 2014-es bajnoka volt a legmagasabban jegyzett partner.

- fejtette ki Piros, hozzátéve: a juniorokra ellenben a hullámzó teljesítmény a jellemző.

„A játék iránti teljes elkötelezettség és feltétlen alázat, szinte csőlátás jellemzi a profikat. Ezt lehet tőlük megtanulni és átvenni" - említette meg Piros Zsombor, aki ehhez kapcsolódóan elmondta: "talán még nem értem meg teljesen erre, de ez a célom, és közelítek hozzá".

Piros Zsombor a Roland Garroson Forrás: NurPhoto/Robert Szaniszlo/NurPhoto/Robert Szaniszlo

Amíg a keménypályás Australian Openen év elején egyesben, addig a salakos borítású Roland Garroson párosban nyert Grand Slam-tornát a juniorok között a fiatal magyar teniszező. Piros Zsombor a borításokat illetően megjegyezte: amíg korábban a salak volt a kedvence, számára most már a keménypálya a favorit.

„Az első labdaérintésemtől kezdve tíz éven át szinte csak salakon edzettem. Azon a borításon így nagyon sokáig rutinosabban, biztosabban játszottam. Ahogy erősödtem, az utóbbi fél-egy évben már a kemény borítás, a gyorsabb pálya az, ami jobban bejön nekem"

- említette meg a magyar tehetség, kifejtve, hogy az ATP-versenyek mintegy 75 százalékát keménypályán rendezik meg.