Elindulhat Wimbledonban Federer 39 éves legyőzője, Tony Haas

Tennis: ATP tournament in Halle TENNIS
Tommy Haas from Germany in action against Austria's Tomic during their men's singles first round tennis match at the ATP tournament taking place in Halle, Germany, 20 June 2017. Photo: Friso Gentsch/dpa
Vágólapra másolva!
A 39 éves Tommy Haas szabadkártyával elindulhat a július 3-án kezdődő wimbledoni teniszbajnokságon, az év harmadik Grand Slam-tornáján.

A szervezők szerdán hozták nyilvánosságra, hogy az utolsó profi szezonját teljesítő német játékos - aki múlt héten, Stuttgartban legyőzte Roger Federert - ott lehet a főtáblán.

Roger Federer kínos vereséggel tért vissza

A svájci klasszisnak meccslabdája volt, de kikapott a világranglista 302. Tony Haastól.

A volt világranglista-második Haas, aki pályafutása során rengetegszer bajlódott sérüléssel, 1997-ben játszott először a füves pályás Grand Slam-versenyen, a legjobb eredményét pedig 2009-ben érte el, amikor az elődöntőig jutott. A jelenlegi világranglistán a 252. helyen áll, így alanyi jogon nem vehetne részt a viadalon.

Tommy Haas 2017-ben befejezi a teniszt Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Friso Gentsch

A német mellett ott lehet a főtáblán a tavalyi juniorbajnok kanadai Denis Shapovalov is, aki a februári, britek elleni Davis Kupa-párharc során egy elrontott labdamenet után dühében beleütött a labdába, amely a bal szemén eltalálta a vezetőbírót. A 17 éves játékost akkor leléptették, a mérkőzésvezetőt pedig meg kellett műteni.