Vágólapra másolva!
Ha úgy adódik, Conor McGregor bevetheti a Superman-ütést Floyd Mayweather ellen, mert erre az ökölvívó-szabályok lehetőséget adnak.

Conor McGregor bevetheti a Superman-ütést Forrás: EUROPRESS/AFP

Floyd Mayweathert a ringben túl sok mindennel nem lehet meglepni. A profi bokszolók között 49 meccsből 49-et nyert meg, hivatalosan egyszer kellett rá számolni. 2001-ben Carlos Hernández ellen, a felvételek szerint inkább tévesen, mint jogosan), egy számolást meg megúszott – 2006-ban Zab Judah ellen letette a kesztyűjét, de a bíró szerint elcsúszott, nem ütéstől érintette meg a padlót, ezzel is lehet vitatkozni – az olyan bombázóknak, mint Canelo Álvarez, Manny Pacquiao vagy Miguel Cotto nem is sikerült áttörni a védvonalát.

Eldőlt, összecsap McGregor és Mayweather, megvan a dátum

Rettentően hosszú egyezkedés és huzavona után megegyezett egymással az MMA és a boksz királya, azaz tényleg ringbe száll Conor McGregor és Floyd Mayeweather. Az összecsapás Las Vegasban lesz augusztus 26-án. A hírt, amelyről a Yahoo! Sports számolt be elsőként, mindkét sportoló megerősítette közösségi oldalain.

Nos, augusztus 26-án Conor McGregor megpróbálhatja meglepni egy újdonsággal. A Mayweather-McGregor szupermeccset tető alá hozó Showtime főnöke, Daniel Espinoza ugyanis bejelentette:

az ír UFC-s használhatja a Superman-ütést, mert az nem ütközik az ökölvívás szabályaiba

– írja a sport1tv.hu.

Hogy mi az a Superman-ütés? Röviden úgy lehetne leírni, hogy repülésből (ugrásból) indított ütés.

Bokszmeccsen egyébként már lehetett ilyen ütést látni.

Júlio César Chávez, a mexikói bokszlegenda 1985-ben ilyen ütéssel végezte ki a WBC kiskönnyűsúlyú vb-övéért zajló mérkőzésen Roger Mayweathert.

Ő történetesen Floyd nagybátyja és egykori edzője.