Vágólapra másolva!
A szlovák Peter Sagan nyerte hétfőn a Tour de France országúti kerékpáros körverseny harmadik szakaszát, összetettben pedig továbbra is a brit Geraint Thomas áll az élen.

A Verviers és Longwy közötti 212,5 kilométeres etapon többen próbálkoztak szökéssel, de a mezőny húsz kilométerrel a cél előtt mindenkit utolért. A sprintbefutóban a világbajnok Sagan hosszú hajrát nyitott, próbálkozása pedig sikerrel járt, a győzelemért járó tíz másodperces időjóváírásnak köszönhetően pedig összetettben feljött a negyedik helyre.

A szlovák Peter Sagan ünnepli szakaszsikerét Forrás: AFP/Jeff Pachoud

Az utolsó kilométeren belüli emelkedő kissé megrostálta a mezőnyt, a sprinterek - Saganon kívül - mind leszakadtak, így az összetett élcsoportja kissé átrendeződött: Thomas mögött immár címvédő csapattársa, Chris Froome a második. A végső győzelemre esélyes kerekesek egyszerre, két másodperc hátránnyal értek célba.

Eredmények:

3. szakasz, Verviers-Longwy, 212,5 km:
1. Peter Sagan (szlovák, BORA) 5:07:19 óra
2. Michael Matthews (ausztrál, Sunweb) azonos idővel
3. Daniel Martin (ír, Quick-Step) a.i.

Az összetett élcsoportja:
1. Geraint Thomas (brit, Sky) 10:00:31 óra
2. Chris Froome (brit, Sky) 12 mp hátrány
3. Matthews azonos idővel
4. Sagan 13 mp h.

A mezőnyre kedden a Mondorf-Les-Bains és Vittel közötti 207,5 kilométeres szakasz vár. A 104. Tour de France-on a július 23-i, párizsi befutóig 3540 kilométert teljesít a mezőny.