Zokogásban tört ki a halálos balesetet okozó Venus Williams

Venus Williams
US player Venus Williams reacts between games against Belgium's Elise Mertens during their women's singles first round match on the first day of the 2017 Wimbledon Championships at The All England Lawn Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 3, 2017. / AFP PHOTO / Glyn KIRK / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
A belga Mertens ellen aratott első fordulóbeli győzelme után az amerikai Venus Williams zokogásban tört ki Wimbeldonban. A meccset követő sajtótájékoztatón az újságírók rákérdeztek arra a halálos közlekedési balesetre, amelynek a teniszező közel egy hónapja részese volt.

A sajtótájékoztatón Williams ezt mondta a balesetről:

Nincsenek rá szavak” - mondta, majd ezután zokogni kezdett.

Amint arról az Origo Sport is beszámolt, a halálos kimenetelű közúti baleset június 9-én történt Floridában. A balesetet vizsgáló nyomozó jelentése alapján Williams sportkocsijával nem adta meg az elsőbbséget egy kereszteződésben, s a zöld lámpára elinduló másik autó vezetője már nem tudta elkerülni a karambolt.

Az eset után a vétlen sofőr utasát, egy 78 éves férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba, ahol 13 nappal később meghalt.

A vizsgálat szerint Williams mindössze óránként 8 kilométeres sebességgel haladt, s nem fogyasztott alkoholt vagy kábítószert.

Halálos balesetet okozott Venus Williams

Két héttel a baleset után hunyt el az egyik érintett.