Célfotó döntött a Tour de France hetedik szakaszán

cycling Horizontal
A handout picture released by ASO shows Germany's Marcel Kittel (R-bottom) crossing the finish line ahead of Norway's Edvald Boasson Hagen (R-top) at the end of the 213,5 km seventh stage of the 104th edition of the Tour de France cycling race on July 7, 2017 between Troyes and Nuits-Saint-Georges. / AFP PHOTO / ASO / Handout
Vágólapra másolva!
Marcel Kittel célfotóval nyerte meg a Tour de France országúti kerékpáros körverseny hetedik szakaszát pénteken, míg összetettben változatlanul a címvédő brit Chris Froome áll az élen.

Az etap korai szakaszában egy négyfős boly elszakadt a főmezőnytől, ám 5 kilométerrel a cél előtt befogták őket.

A mezőnyhajrában a Quick Step német kerekese milliméterekkel előzte meg a norvég Edvald Boasson Hagent. Harmadikként az ausztrál Michael Matthews futott be.

Kittel a múlt vasárnapi második, valamint a csütörtöki hatodik etap után harmadszor diadalmaskodott az idei Touron. Mostani sikerével a sprinterek pontversenyében is átvette a vezetést.

Marcel Kittel joggal mosolyog: célfotós szakaszgyőzelme után átvette a vezetést a sprinterek versenyében, így felvehette a zöld trikót Forrás: BELGA/AFP/Yorick Jansens

Eredmények, 7. szakasz, Troyes - Nuits-Saint-Georges, 213,5 km:
1. Marcel Kittel (német, Quick Step) 5:03:18 óra
2. Edvald Boasson Hagen (norvég, Dimension Data) azonos idővel
3. Michael Matthews (ausztrál, Sunweb) a. i.
Az összetett élcsoportja:
1. Chris Froome (brit, Sky) 28:47:50 óra
2. Geraint Thomas (brit, Sky) 12 mp h.
3. Fabio Aru (olasz, Asztana) 14 mp h.

A versenyzőkre szombaton a Dole és Station des rousses közötti 187,5 kilométer megtétele vár. A 104. Tour de France-on a július 23-ai, párizsi befutóig 3540 kilométert teljesít a mezőny.