Üvöltött a fájdalomtól a sérült teniszező

Horizontal WIMBLEDON
US player Bethanie Mattek-Sands is lifted onto a trolley on a stretcher by medics on court after suffering an injury during her women's singles second round match against Romania's Sorana Cirstea on the fourth day of the 2017 Wimbledon Championships at The All England Lawn Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 6, 2017. America's Bethanie Mattek-Sands suffered a horror knee injury at Wimbledon on Thursday which left her screaming and crying in pain in the middle of the court. The 32-year-old collapsed to the ground after damaging her right knee as she approached the net in the first game of the deciding set against Romania's Sorana Cirstea on Court 17. / AFP PHOTO / Daniel LEAL-OLIVAS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
A wimbledoni Grand Slam torna női egyesének második fordulójában az amerikai Betthanie Mattek-Sands súlyos sérülést szenvedett. Megrázó volt hallani, ahogy a fájdalomtól sikolt.

Az egyesben szabadkártyával induló, a párosban viszontt első helyen kiemelt Bethanie Mattek-Sands a második fordulóban a román Sorana Cirstea ellen lépett pályára. Az első szettet megnyerte 6:4-re, majd a másodikat elveszítette 7:6-ra, így döntő játszma következett.

Amelynek az első game-jében Mattek-Sands elindult egy háló közelébe érkező labdára, majd rosszul léphetett, elesett és azonnal a térdéhez kapott, majd elkezdett hangosan kiabálva, szinte sikoltva segítséget kérni.

A pályán dolgozó egészségügyisek nagyon lassan reagáltak, a hálón átlépő Cirstea is csak láthatóan pánikba esve toporgott ellenfele mellett. Végül megérkezett a segítség, és a helyszíni ellátás után kórházba szállították az amerikai teniszezőt.

A találkozó után sajtótájékoztatón Cirstea még mindig a történtek hatása alatt nyilatkozva elmondta, "szívszorító volt átélni", ami az ellenfelével történt. Nem tudja, hogy pontosan mi történt, de úgy látta, hogy kifordult, vagy kiugrott Mattek-Sands térde.

"Kétségbe voltam esve. Soha nem láttam még ilyen sérülést, a térde valami egészen szörnyű pozícióban volt. Ilyet csak filmekben lát az ember - mondta a román teniszező. - Próbálttam megnyugtatni, de valójában pánikba voltam esve. Úgy éreztem, nem tudok tenni semmit, miközben mondta nekem, hogy Sorana, segíts. Bárcsak többet tehettem volna. A legrosszabb ellenségének sem kíván ilyet az ember."

Több jelenlegi és korábbi játékos is a Twitteren kívánt mielőbbi felépülést a mezőny egyik legnépszerűbb játékosának, így a sportág legendája, Martina Navratilova, vagy a korábbi wimbledoni bajnok, Marion Bartoli is, aki egy olyan képet posztolt, amelyiken Mattek-Sands a párosban nyert wimbledoni trófeát emeli a magasba Lucie Safarovával.