Megizzasztani sem bírták a Tour idei sprintkirályát

cycling TOPSHOTS Horizontal
Germany's Marcel Kittel celebrates as he crosses the finish line ahead of Germany's John Degenkolb (3rdR) at the end of the 178 km tenth stage of the 104th edition of the Tour de France cycling race on July 11, 2017 between Perigueux and Bergerac. / AFP PHOTO / PHILIPPE LOPEZ
Vágólapra másolva!
Sprintbefutót követően Marcel Kittel nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny tizedik szakaszát kedden. A Quick Step német versenyzője már négy etapon győzött az idei viadalon.

A hétfői szünnapot követően a mezőnyre a Périgueux és Bergerac közötti 178 km várt, nem túl nagy szintkülönbséggel, viszont elég tagolt terepen, szinte folyamatos "liftezéssel" – négy komolyabb emelkedő is várt a mezőnyre.

A sokáig élen álló két szökevényt - Yoann Offredót és Elie Gesbert-t - hét kilométerrel a cél előtt érte utol a mezőny, amely hosszú hajrát nyitott. Ebből a jól taktikázó Kittel jött ki a legjobban, akinek az utolsó métereken ezúttal is volt ereje "kilőni". A német a 2., a 6. és a 7. szakaszt nyerte meg korábban.

A zöld trikós srácot figyeljék:

A 29 éves Kittel pályafutása 13. szakaszgyőzelemét aratta a Touron, amellyel a németek közül immár egyedüli rekorder, megelőzve a 12 sikerrel záró Erik Zabelt.

Összetettben nem történt változás: továbbra is Chris Froome áll az élen, a címvédő brit megőrizte előnyét riválisaival szemben.

Eredmények:
10. szakasz, Périgueux-Bergerac, 178 km:
1. Marcel Kittel (német, Quick Step) 4:01:00 óra
2. John Degenkolb (német, Trek-Segafredo) azonos idővel
3. Dylan Groenewegen (holland, LottoNL-Jumbo) a.i.

Az összetett élcsoportja:
1. Froome 42:27:29 óra
2. Fabio Aru (olasz, Asztana) 18 mp h.
3. Romain Bardet (francia, AG2R) 51 mp h.

A versenyzőkre szerdán az Eymet és Pau közötti 203,5 kilométer vár. A 104. Tour de France-on a július 23-ai, párizsi befutóig 3540 kilométert teljesít a mezőny.