Társoldalunk:

Federer egy hónapot pihen

2017.07.17. 11:34

Várhatóan egy hónapot pihen Roger Federer, aki vasárnap nyolcadszor nyerte meg a wimbledoni teniszbajnokságot.

A döntőben a horvát Marin Cilicet könnyedén legyőző sztár minden bizonnyal kihagyja a következő 1000-es (mester) versenyt, amely augusztus 7-én kezdődik Montrealban, és csak egy héttel később Cincinnatiben ragad ismét ütőt.

Roger Federer nyolcadszor nyerte meg a wimbeldoni angol nyílt teniszbajnokságotForrás: AFP/Adrian Dennis


Összeülünk a stábommal, és megbeszéljük, hogy mi legyen Kanadával" - jelentette ki a 35 éves svájci, míg edzője, Severin Lüthi szerint ezen a ponton már csak Federeren múlik, hogy vállal-e egy tornát vagy nem, mivel már semmit sem kell bizonyítania.
A tréner hozzátette, a londoni diadal is főként annak köszönhető, hogy tanítványa kihagyta a tízhetes salakszezont, és inkább füvön készült.

A Grand Slam-rekordját 19. címével tovább javító Federer a folytatásban a US Openen indul, majd szeptember végén a prágai meghívásos Laver Kupán vesz részt, melyen Európa és Amerika vív csapatversenyt a múlt és a jelen legjobbjaival. Októberben Sanghaj, majd a "házi versenyének" számító bázeli torna és a szezonzáró londoni ATP-világbajnokság következik.Az ATP hétfőn közölte, hogy a tizedik Roland Garrosán győztes Rafael Nadal után másodikként Federer részvétele vált biztossá a nyolcfős vb-n, amely november 12-én kezdődik. A svájci 15. alkalommal lép pályára a szupertornán, melyet már hatszor megnyert, de tavaly sérülés miatt kihagyott.