Társoldalunk:

Éremesélyesként indulnak a magyarok az öttusa Eb-n

2017.07.17. 13:55

A férfiak és a nők versenyeiben éremeséllyel indulnak a magyar versenyzők a kedden kezdődő minszki öttusa Európa-bajnokságon.

A férfiaknál Demeter Bence, Kasza Róbert, Marosi Ádám, Demeter Gergely, Harangozó Bence és Tomaschof Soma, a nőknél Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara, Földházi Zsófia, Zs. Tóth Anna és Simon Sarolta jut szerephez az Eb-n.

"Ha kijön a csapatnak a lépés, és valahol a közvetlen élcsoportban végez,
akkor az nagy valószínűséggel azt feltételezi, hogy egyéniben is lesz érmünk- mondta az MTI érdeklődésére Martinek János. A szakvezető szerint Demeter Gergely számára egyelőre az lehet a cél, hogy beleerősödjön a felnőtt mezőnybe,a másik három magyar induló közül viszont bármelyik lehet dobogós is.

Demeter Bence a csípőjével küszködikForrás: MTI/Kovács Tamás

"Hogy ki és milyen érmet nyerhet, azt persze nehéz lenne megmondani, már csak azért is, mert mindhármójuknak voltak gondjai az idény során" - emlékeztetett arra, hogy Marosinak sérülés miatt az Eb még csak a második versenye lesz idén, Kaszának vírusos fertőzés miatt a világkupadöntőt kellett menet közben feladnia, Demeter Bencének pedig a csípője nincs mindig rendben.

Az esélyeket illetően elmondta, a hagyományos versenyben indulók közül a három tapasztalt versenyző, Kovács, Földházi és Alekszejev már nyert aranyérmet kiemelt versenyen.
Azt várom, hogy a csapat legyen versenyben az aranyéremért- mondta, hozzátéve, hogy a női váltó és a vegyes váltó is erős, akár érmet is nyerhet.