Vágólapra másolva!
Bronzérmet nyert a párbajtőröző Rédli András szombaton a lipcsei vívó-világbajnokságon.

Az elődöntőig a holland Tristan Tulent simán, a dél-koreai Jung Jin Szunt és az ukrán Bogdan Nyikisint szorosabb asszóban, majd az argentin Jesus Andres Lugones Ruggerit megint fölényesen győzte le, ezzel már biztos dobogós volt.

Rédli András Forrás: @FIE_fencing

A 2014-es év magyar Európa-bajnoka a döntőbe kerülésért a kétszeres egyéni vb-aranyérmes észt Nikolai Novosjolovval vívott. Az első szakaszban kevés találat esett mindkét fél óvatos volt, így a szünet 2-2-es állásnál következett. Hasonlóan alakult a második három perc is, 4-4 után azonban Novosjolovnak megítéltek egy tust, amit Rédli vitatott. A magyar párbajtőröző túlfutott az észt vívón, amikor találatot kapott, a videózás azonban nem neki kedvezett.

Rédli a második pihenőt követően egyenlített, de a harmadik szakasz közepén Novosjolov határozottabb volt, három tussal ellépett, vezetett 9-6-ra, majd 11-8-ra, így ekkorra már könnyű helyzetbe került. A magyar párbajtőrözőnek mennie kellett előre, de kevés esélye volt a fordításra, ellenfele pedig élt a kínálkozó lehetőségekkel. A végére öt tusnyi különbség alakult ki.

A csapatban olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok 33 éves Rédli a magyar küldöttség második érmét szerezte a lipcsei világbajnokságon azután, hogy pénteken a kardozó Szatmári András győzött.
A férfi párbajtőrözők aranyérmét a 2011-es világbajnok olasz Paolo Pizzo szerezte meg, aki a döntőben két találattal bizonyult jobbnak Novosjolovnál.

Eredmények (a vb honlapjáról):

a 64 között:
Rédli András-Tristan Tulen (holland) 15-4
Bányai Zsombor-Yunior Reytor Venet (kubai) 15-9
Sten Priinits (észt)-Somfai Péter 15-11

a 32 között:
Rédli-Jung Jin Szun (dél-koreai) 15-12
Jean-Michel Lucenay (francia)-Bányai 15-6

a 16 között:
Rédli-Bogdan Nyikisin (ukrán) 6-3

negyeddöntő:
Richard Schmidt (német)-Ujama Szatoru (japán) 15-13
Paolo Pizzo (olasz)-Lucenay 15-14
Nikolai Novosjolov (észt)-Daniel Jerent (francia) 15-14
Rédli-Jesus Andres Lugones Ruggeri (argentin) 15-8

elődöntő:
Pizzo-Schmidt 15-10
Novosjolov-Rédli 15-10

döntő:
Pizzo-Novosjolov 15-13

A végeredmény: 1. Paolo Pizzo, 2. Nikolai Novosjolov, 3. Richard Schmidt és Rédli András, ... 25. Bányai Zsombor, ... 45. Somfai Péter, ... 71. Siklósi Gergely