Kiesett a női kardcsapat, a férfi párbajtőrözők a nyolc között

márton anna
Negyeddöntős a női kardválogatott a vívó-világbajnokságon
Vágólapra másolva!
Nem jutott be a negyeddöntőbe a magyar női kardválogatott a lipcsei vívó-világbajnokságon, a férfi párbajtőrözők viszont a nyolc között folytathatják. 

A Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta, Garam Nóra összeállítású csapatnak a 32-es táblán az első fordulóban még nem kellett pástra lépnie, a másodikban viszont igen, de azzal el is dőlt, hogy ezúttal elmarad a jó eredmény.

A magyarok a világranglistán éppen mögöttük álló mexikóiakkal találkoztak, és tíztusos vereséget szenvedtek

úgy, hogy a mérkőzés legelején, majd a közepén vesztettek asszókat. Katona plusz egyes, Márton és Garam mínusz hármas, Pusztai mínusz ötös találataránnyal zárt.

Márton Annáéknak most nem sikerült Forrás: Sputnik/Vitaliy Belousov

Ezt követően a fehéroroszokat - végig vezetve - megverte a magyar együttes, így a folytatásban a 9-12. hely valamelyikén végezhet. Márton és Katona plusz héttel, Pusztai mínusz hárommal zárt.

Eredmények (a vb honlapjáról):
női kard, csapat:
---------------
a 16 között:
Mexikó-Magyarország 45-35
a 9-16. helyért:
Magyarország-Fehéroroszország 45-34

Negyeddöntőben a férfi párbajtőrözők

A nyolc között folytathatják viszont férif párbajtőrözőink. A Rédli András, Bányai Zsombor, Siklósi Gergely, Somfai Péter alkotta csapat két győzelemmel jutott a negyeddöntőbe a lipcsei vívó-világbajnokságon. A magyarok a marokkóiakat fölényesen verték és a hongkongiakon is magabiztosan jutottak túl. Előbbi találkozón Bányai vívott kiemelkedően - plusz 14-es találatarányt hozott össze -, míg utóbbin Siklósi plusz héttel.

A marokkóiak ellen az egyéniben bronzérmes Rédli plusz hárommal, Siklósi nullával, míg a hongkongiakkal szemben Rédli plusz néggyel, Bányai mínusz hárommal zárt.
Az elődöntőért az észtekkel vívnak a magyarok.

Ebben a szakágban gyűlt össze a legnagyobb mezőny, 36 csapat indult.

Eredmények (a vb honlapjáról):
férfi párbajtőr, csapat:
----------------------
a 32 között:
Magyarország-Marokkó 45-28
a 16 között:
Magyarország-Hongkong 36-28