Vágólapra másolva!
Isaac Makwala nem tudja magát túltenni azon, hogy a londoni atlétikai világbajnokságon betegség miatt nem engedték elindulni a férfi 400 méteres síkfutás döntőjében.

A botswanai sprinter a címvédő és végül fölényes győzelmet aratott Wayde van Niekerk első számú kihívójának számított, ám ő is az egyik áldozata volt a több versenyzőt is érintő ételmérgezésnek.

Atlétikai vb: Van Niekerket megszorítani sem tudták

A világcsúcstartó dél-afrikai Wayde van Niekerk nagy fölénnyel védte meg címét férfi 400 méteren, a londoni atlétikai világbajnokság kedd esti versenynapjának főszámában. A 400 méteres döntő előtt órákkal kiderült, hogy Van Niekerk legnagyobb ellenfele, a botswanai Isaac Makwala ételmérgezés miatt kénytelen volt visszalépni.

"Egyáltalán nem hallgattak meg, csak azt mondták, hogy nem futhatok, mert beteg vagyok" - nyilatkozta elkeseredetten szerdán a 30 éves futó az ITV csatornának. -

Makwala a 200 méter hétfői előfutamai előtt lett rosszul, ám kedden futni akart és ki is ment a stadionba. Azonban nem engedték rajthoz állni, visszaküldték a szállodába, mert a brit egészségügyi rendelkezések szerint

a fertőzés miatt 48 órás karanténban kell lennie.

- tette fel a kérdést az afrikai atléta.

Isaac Makwala nem tudja magát túltenni a történteken Forrás: AFP/Jewel Samad

A világcsúcstartó, olimpiai bajnok dél-afrikai Van Niekerk - aki nagyon simán nyerte meg az egykörös táv döntőjét - együttérzéséről biztosította Makwalát.

"Szerettem volna, ha megkapja az esélyt. Úgy gondolom, nagyon jó munkát végzett az elmúlt időszakban" - mondta az immár kétszeres világbajnok futó.