Világcsúcsot akart, de még egy sima győzelem sem jött össze

Horizontal
USA's Christian Taylor competes in the men's triple jump during "The Jump of the Giants" Tignes Athletics Open, at the foot of the Tignes glacier, 3032m high, in Tignes, French Alps, on August 16, 2017. / AFP PHOTO / JEAN-PIERRE CLATOT
Vágólapra másolva!
A világcsúcs megdöntése helyett meglepetésre csak második lett egy franciaországi atlétikai versenyen Christian Taylor, a férfi hármasugrás olimpiai és világbajnoka.

Az amerikai sportoló bevallottan azzal a céllal utazott el Tignes-be, amely 3000 méterrel a tengerszint felett található az Alpokban, hogy megjavítsa a brit Jonathan Edwards 1995-ben felállított, 18,29 méteres rekordját.

Christian Taylor akkorát akart ugrani, mint egy hegy Forrás: AFP/Jean-Pierre Clatot

Taylor azonban csak 16,99 méterig jutott, ráadásul megelőzte őt honfitársa, Will Clay, aki 17,42-vel nyert. Hat nappal ezelőtt Taylor 17,68 méteres ugrással szerezte meg harmadik világbajnoki aranyérmét Londonban.

Edwardsnak a göteborgi világbajnokságon felállított rekordja a legrégebb óta megdöntésre váró csúcsok között van, és éppen Taylor az, aki eddig a legközelebb járt hozzá, hogy átírja. 2016 augusztusában Pekingben csak nyolc centivel (18.21 méter) maradt el a rekordtól. Edwards teljesítményét jól jellemzi, hogy eddig mindössze öten tudtak 18 méternél nagyobbat ugrani.