Különleges döntő Cincinnatiban, Nadal itt kezd jövőre

Nick Kyrgios, tenisz
INDIAN WELLS, CA - MARCH 15: Nick Kyrgios of Australia celebrates match point against Novak Djokovic of Serbia in their fourth round match during day ten of the BNP Paribas Open at Indian Wells Tennis Garden on March 15, 2017 in Indian Wells, California. Clive Brunskill/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az ausztrál Nick Kyrgios lesz a bolgár Grigor Dimitrov ellenfele a Cincinnatiban zajló keménypályás tenisztorna férfi versenyének döntőjében, míg a hétfőtől újból világelső Rafael Nadal az idei évhez hasonlóan jövőre is a brisbane-i keménypályás tenisztornán kezdi meg szezonját.

A 22 esztendős játékos a spanyol David Ferrert győzte le a legjobb négy között, és - a másik finalistához, Dimitrovhoz hasonlóan -

életében először jutott döntőbe ezres versenyen.

Nick Kyrgios egy lépésre a győzelemtől Cincinnatiban Forrás: AFP/2017 Getty Images/Clive Brunskill

Az már korábban eldőlt, hogy a nőknél Simona Halep és Garbine Muguruza vívja a vasárnapi finálét: amennyiben a román Halep győz, hétfőtől átveszi Karolina Pliskovától az első helyet a világranglistán.

A világelsőségért játszik Simona Halep

A román teniszezőnő életében először érhet fel a WTA csúcsára.

Eredmények, férfiak, 5 millió dollár (1,3 milliárd forint) összdíjazás, elődöntő:
Kyrgios (ausztrál)-Ferrer (spanyol) 7:6 (7-3), 7:6 (7-4)
Dimitrov (bolgár, 7.)-Isner (amerikai, 14.) 7:6 (7-4), 7:6 (12-10)

A hétfőtől újból világelső Rafael Nadal az idei évhez hasonlóan jövőre is a brisbane-i keménypályás tenisztornán kezdi meg szezonját.

A 31 éves spanyol sztár - aki maga jelentette be újbóli indulását a még idén december 31-én kezdődő viadalon - számára jó előjel az ausztrál tornán való szereplés: bár idén januárban ott csak a negyeddöntőig jutott, később egészen a döntőig menetelt az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A következő brisbane-i verseny december 31-én kezdődik, és 2018. január 7-ig tart.