Vágólapra másolva!
Kedden reggel útnak indult a magyar válogatott egy része a gyorsasági válogatott számára csütörtökön kezdődő racicei világbajnokságra. Hüttner Csaba szövetségi kapitány a csapat formájáról és az esélyekről beszélt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapjának.

Ma reggel indult útnak a válogatott egy része. Hogyan utazik a csapat?

Előzetesen úgy terveztük, hogy nagy busszal megyünk, végül úgy döntöttünk, hogy nyolc kisbusszal és két autóval utazunk, így a szállás és a pálya között is könnyebb lesz közlekednünk. A csütörtökön rajthoz álló versenyzők ma, a többiek szerdán érkeznek majd Racicébe.

A riói olimpiához képest megfiatalodott csapattal állunk rajthoz ezen a világbajnokságon. Milyen elvárások vannak a versenyzők felé?

Valóban megfiatalodott csapattal szerepelünk és az elvárásom az, hogy mindenki hozza ki magából a maximumot.

De ez nem azt jelenti, hogy nem várhatunk sikereket, a maximum fényes érmeket eredményezhet.

Hüttner Csaba tíz érmet remél a világbajnokságon Forrás: kajakkenusport.hu

Melyik szakágtól várja a legjobb szereplést?

Az Európa-bajnokság alapján azt gondolom, hogy a két női szakág lesz a legsikeresebb, de a férfi kajak szakágban is születhetnek meglepő, jó eredmények. És nagyon bízom benne, hogy férfi kenusainknak is sikerül az éremszerzés.

Másfél hónap telt el az Európa-bajnokság óta, elegendő volt ez az idő a formába hozáshoz?

Öt hét volt a két világverseny között, versenyzőink Szegeden, Szolnokon és a Gubacsi-hídnál lévő Kolonics telepen végezték el a nagy és minőségi munkát.

Elődje, Storcz Botond általában tíz érmet jósolt a világversenyek előtt. Ön mivel lenne elégedett?

Bár az Európa-bajnokságon tizenhat érmet nyertünk, egy világbajnokság egészen más, több ellenfél van, jóval felkészültebb csapatok érkeznek Racicébe. Így a tíz éremmel én is elégedett lennék.