Kazah szakaszsiker a Vueltán

cycling TOPSHOTS Horizontal
Trek-Segafredo Spanish cyclist Alberto Contador (L) and Sky's British cyclist Chris Froome prior to the start of the 5th stage of the 72nd edition of "La Vuelta" Tour of Spain cycling race, a 175,7km route between Benicassim to Alcosssebre on August 23, 2017. / AFP PHOTO / JAIME REINA
Vágólapra másolva!
Alekszej Lucenko nyerte szerdán a Vuelta a Espana spanyol országúti kerékpáros körverseny ötödik szakaszát, összetettben az élen álló Chris Froome néhány másodperccel növelte előnyét.

A Benicassim és Alcossebre közötti 175,7 kilométeres etapon egy 17 fős szökevénycsoportból került ki a győztes, a célba vezető néhány kilométeres, de igen meredek emelkedőt az élbolyból a kazah kerekes bírta a legjobban.

Az összetett diadalért küzdő versenyzők közül a már négyszeres Tour de France-győztes Froome próbálta lerázni vetélytársait. A brit bringással csupán az utolsó viadalán szereplő Alberto Contador, továbbá a kolumbiai Esteban Chaves és a kanadai Michael Woods tudta tartani a tempót.

Froome így ha nem is sokkal, de növelte előnyét riválisainak többségével szemben, a második helyen álló amerikai Tejay van Garderen hátránya például kettőről tíz másodperc lett.

Eredmények:
5. szakasz, Benicassim-Alcossebre, 175,7 km, hegyi befutó:
1. Alekszej Lucenko (kazah, Asztana) 4:24:58 óra
2. Merhawi Kudus (eritreai, Dimension Data) 42 mp hátrány
3. Marc Soler (spanyol, Movistar) 56 mp h.
Az összetett élcsoportja:
1. Chris Froome (brit, Sky) 18:07:10 óra
2. Tejay van Garderen (amerikai, BMC Racing) 10 mp hátrány
3. Esteban Chaves (kolumbiai, Orica-Scott) 11 mp h.
Csütörtökön a Vila-real és Sagunto közötti 204,4 kilométer vár a mezőnyre, amely a szeptember 10-i madridi befutóig 3324,1 kilométert tesz meg.