Két váltónk és Holló Balázs is döntős az ifjúsági úszó vb-n

úszás ifi vb
Így izgult a férfi 4x100-as magyar gyorsváltó, amely hatodik helyen került a döntőbe
Vágólapra másolva!
Holló Balázs a negyedik legjobb idővel került a férfi 400 méteres gyorsúszás döntőjébe az indianapolisi ifjúsági úszó-világbajnokság első napján. Ugyancsak döntős a magyar férfi 4x100 méteres gyorsúszóváltó és a női 4x200 méteres gyorsváltó is. A finálékat magyar idő szerint éjfélkor rendezik meg az amerikai úszósport fellegvárában.

"Ez szörnyű volt" - kommentálta saját úszását és a 11. helyezését Kalmár Ákos, akit szinte mindenki a férfi 400 méteres gyorsúszás döntőjébe várt. Kalmár a júniusi ifjúsági Európa-bajnokságon ebben a számban aranyérmet nyert, Indianapolisban viszont nem sikerült neki a bemutatkozás. A 3.54.50-es idővel nem lehetett elégedett.

A hosszabb távokon remélem, hogy jobban úszom majd" - mondta Kalmár.

Kalmár Ákosnak ezúttal nem sikerült a döntőbe jutás a férfi 400 méteres gyorsúszásban Fotó: Szabó Gábor - Origo

Holló Balázs viszont ugyanebben a számban remekelt, 3.52.41-es idejével a negyedik helyen került a döntőbe.

Holló - Kalmárhoz hasonlóan - szintén ifi Európa-bajnokként érkezett Amerikába, mert Netanyában ő nyerte meg a 400 méteres vegyes úszást. Most 400 gyorson is nagyon szépen, magabiztosan versenyzett.

A női 400 méteres vegyes úszásban Horváth Lili a 10. helyen zárt, ideje 4.49.71. A 16 éves magyar lány az utolsó előfutamba kapott besorolást és

mindössze öt tized másodperc hiányzott neki ahhoz, hogy nyolcadikként még tagja legyen a finálénak.

Az ifjúsági világbajnokságon amúgy csak az 50 és 100 méteres számokban rendeznek középfutamokat, 200 métertől felfelé már egyből a döntőbe juthatnak a versenyzők.

A női 100 méteres hátúszásban Ilyés Laura 1.02.86-os ideje a tizenhatodik legjobb volt, ez pedig azt jelentette, hogy a magyar lány éppen befért az amerikai idő szerint este rendezendő középdöntőbe.

Nagy volt az izgalom a férfi 4x100 méteres gyorsváltóban, ahol a magyar csapat 3.20.86-os idővel a hatodik helyen jutott a fináléba.

Ezzel a teljesítménnyel a házigazda amerikaiakat is sikerült megelőzni,

de nekik vélhetően csak az volt a fontos, hogy ott legyenek a legjobb nyolc között. A Márton Richárd, Barta Márton, Németh Nándor, Lakatos Dávid összetételű négyes a második előfutamban versenyezve lett negyedik, de a lényeg a fináléba kerülés volt. A verseny után a magyar fiatalok a sajtóközpont tévéjén nézték az utolsó futamot és megnyugodva vették tudomásul a döntőbe jutást.

Így izgult a férfi 4x100-as magyar gyorsváltó, amely hatodik helyen került a döntőbe Forrás: Origo

kommentálta az eseményeket Németh Nándor. A fiúk azt is hozzátették, hogy a fináléban vélhetően csere lesz a magyar csapatban, mert Milák Kristóf is úszni fog a váltóban.

A női 4x200 méteres gyorsváltóban a magyar csapat 8.09.31-es idővel szintén döntős.

A Késelyi Ajna, Gyurinovics Fanni, Juhász Janka, Barócsai Petra összeállítású magyar váltó tehát szintén ott lehet a fináléban.

A magyar idő szerint éjfélkor kezdődő döntőkben tehát a két váltó mellett a férfi 400 méteres gyorsúszásban induló Holló Balázsért is szoríthatunk Indianapolisban.