Mindhárom magyar kiesett a birkózó vb-n

Molnár József
Molnár József (zöld mezben) és az orosz Gadzimurad Rasidov küzd a férfiak szabadfogású 61 kilogrammos súlycsoportjában a párizsi birkózó-világbajnokságon, az AccorHotels Arenában 2017. augusztus 25-én
Vágólapra másolva!
Veréb István (86 kg) és Ligeti Dániel (125 kg) nem jutott vigaszágra, míg Molnár József (61 kg) ott technikai tussal kikapott, így mindhárom magyar kiesett a párizsi birkózó-világbajnokság pénteki, első szabadfogású napján.

Molnárt az ellene a selejtezőben győztes orosz versenyző vitte a vigaszágra döntőbe kerülésével.

A magyar sportoló a tavalyi világbajnok amerikai Logan Stieberrel került szembe a vigaszág első körében, ahonnan nem volt esélye továbbjutni.

Molnár József (zöld mezben) és az orosz Gadzimurad Rasidov küzd a férfiak szabadfogású 61 kilogrammos súlycsoportjában a párizsi birkózó-világbajnokságon, az AccorHotels Arenában 2017. augusztus 25-én Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A meccsen a vb-címet Budapesten szerző tengerentúli szabadfogású rendre jól támadott lábra és négy perc alatt, 10-0-s technikai tussal nyert.

Molnár a nap utolsó magyar érdekeltségű mérkőzését vívta,

miután a Veréb István ellen győztes lengyel és a Ligeti Dánielt verő amerikai sem került döntőbe. A magyar csapatból egyedül Veréb tudott meccset nyerni a nap folyamán.

Veréb és Ligeti is vereséget szenvedett a birkózó vb-n

Veréb István és Ligeti Dániel is kikapott a nyolcaddöntőben a párizsi birkózó-világbajnokság pénteki, első szabadfogású napján, így már csak a vigaszági folytatásban bízhatnak. Ligeti a többszörös Eb-érmes az amerikai Nicholas Gwiazdowski ellen mérkőzött, akinek eddig nem voltak kiugró eredményei, igaz, júliusban megnyerte a rangos madridi nemzetközi tornát.

A szombati zárónapon Lukács Norbert (65 kg) és Gulyás Zsombor (70 kg) lesz érdekelt.