Felemásan sikerült magyar szempontból a birkózó vb

Krasznai Máté, birkózó-vb
Párizs, 2017. augusztus 22. Krasznai Máté (j) és az örmény Karen Aszlanján küzd a kötöttfogásúak 66 kilogrammos súlycsoportja nyolcaddöntőjében a párizsi birkózó-világbajnokságon, az AccorHotels Arenában 2017. augusztus 22-én. Karen Aszlanján győzött és bejutott a negyeddöntőbe
Vágólapra másolva!
Felemásan sikerült a magyar válogatott számára a párizsi birkózó-világbajnokság, mivel a kötöttfogásúak három bronzéremmel eredményesen szerepeltek, a nők és szabadfogásúak viszont elmaradtak a várakozásoktól, mindössze egy mérkőzést nyertek.

Sike András, a kötöttfogásúak kapitánya elégedetten értékelt annak ellenére, hogy - mint mondta - kis hiányérzet maradt benne, mert a három medálból kettő, Korpási Bálinté (71 kg) és Lőrincz Tamásé (75 kg) fényesebb is lehetett volna, ráadásul a csapat talán legnagyobb favoritjának, Lőrincz Viktornak (85 kg) nem jött össze a dobogó.

Gulyás Zsombor (zöldben) és a bolgár Miroslav Kirov a férfiak szabadfogású 70 kilogrammos súlycsoportjában a párizsi birkózó-világbajnokságon, az AccorHotels Arenában 2017. augusztus 26-án. Miroslav Kirov győzött, ezzel továbbjutott a nyolcaddöntőbe Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

- mondta még Párizsban a szakvezető, hozzátéve, hogy Lőrincz Viktornak is saját hibái okozták a vesztét, így hiába volt remek formában egész évben, nem jutott tovább a negyeddöntőből. "Egy-egy arany, ezüst, bronz lett volna az igazán szép." - fogalmazott.

A csapat harmadik bronzérmesének, Kiss Balázsnak (98 kg) a teljesítményét viszont a hihetetlen jelzővel illette, megemlítve, hogy a BVSC 34 éves sportolója rengeteg sérüléssel bajlódott idén is, mégis harmadik tudott lenni.

A második versenynapon szerepelt négy versenyző közül senki sem mérkőzhetett éremért,

de Sike András megjegyezte, hogy a vb-újonc Torba Erik (59 kg), illetve Krasznai Máté (66 kg) is szép győzelmet aratott grúz birkózók ellen, Szabó László pedig nagy csatában veszítette el a nyolcaddöntőjét.

Párizs, 2017. augusztus 22. Krasznai Máté (j) és az örmény Karen Aszlanján küzd a kötöttfogásúak 66 kilogrammos súlycsoportja nyolcaddöntőjében a párizsi birkózó-világbajnokságon, az AccorHotels Arenában 2017. augusztus 22-én. Karen Aszlanján győzött és bejutott a negyeddöntőbe Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A kapitány úgy látja, erős a magyar kötöttfogású csapat, amely a 2018-as, budapesti világbajnokságon is jól szerepelhet majd.

A három női versenyző, Németh Zsanett (75 kg), Galambos Ramóna (55 kg) és Sleisz Gabriella (60 kg) nem tudott mérkőzést nyerni, míg az ötfős szabadfogású csapatból csak Veréb István (86 kg) nyert, egyszer.

- kezdte értékelését Gulyás István kapitány. "Különösen Veréb meccse fájó, hiszen kezében volt, ám sajnos elfáradt. Azt gondolom, ha olyan állapotban lett volna, mint az Eb-n, akkor éremmeccsig megy. Azon az ágon az a szlovák jutott fináléba, akit az Eb-n legyőzött. Nagy esély volt."

A szakvezető úgy látja, ez a vb is bizonyította, hogy Magyarországon nem lehet felkészülni egy ilyen eseményre,

edzőpartnerek hiányában a versenyzők nem kapják meg a szükséges ingereket az előrelépéshez. Mint mondta, a jövő októberi, budapesti vb-ig még van idő, s már szeptemberben folytatják a munkát, a férfiak és a nők is külföldre utaznak, folyamatosan keresik majd a lehetőségét annak, hogy a legjobb magyarok olyan helyeken tudjanak edzőtáborozni és versenyezni, ahol fejlődhetnek.

"A hazai vb-ig muszáj javulnunk, hiszen otthon kötelező a jó szereplés" - hangsúlyozta Gulyás István.

Nincs már magyar versenyző a birkózó vb-n

Vigaszágon sem mentek tovább a mieink.