Carlos Moya szerint Nadal a történelem egyik legjobbja

Nadal
Rafael Nadal of Spain celebrates his victory over Leonardo Mayer of Argentina during their 2017 US Open Men's Singles match at the USTA Billie Jean King National Tennis Center in New York on September 2, 2017. Nadal won 6-7, 6-3, 6-1 and 6-4. / AFP PHOTO / DON EMMERT
Vágólapra másolva!
A világelső teniszező, Rafael Nadal edzője, Carlos Moya úgy véli: ha egészséges marad, tanítványa még évekig ott lehet a világ élvonalában.

A 31 éves spanyol játékos idén két Grand Slam-tornát is megnyert: előbb a Roland Garroson, majd vasárnap New Yorkban, a US Openen diadalmaskodott, emellett az Australian Openen döntőt játszott.

Rafael Nadal az idei US Openen Forrás: AFP/Don Emmert

Moya - maga is egykori világranglista-vezető - tavaly decemberben csatlakozott Nadal edzői stábjához, és nagy szerepe van abban, hogy a teniszező karrierje idén új lendületet vett. Az utóbbi két évben a mallorcai játékost több sérülés és formahanyatlás hátráltatta, vissza is esett az ATP rangsorában, idén azonban ismét a régi Nadalt láthatták a sportág szerelmesei.

Carlos Moya Forrás: DPPI/Stephane Allaman

"Ha egészséges marad, nem sérül meg, olyan motivált lesz, mint most, és úgy törődik magával, ahogy most, akkor még évekig beszélünk majd Rafáról" - fogalmazott Moya az ATP honlapján. Hozzátette: Nadal olyan játékos, aki tinédzserként is rekordokat döntött, és most, veteránként is ezt teszi.

"Ilyet nem mindennap látni a tenisztörténelemben" - mondta.

Moya szoros barátságot ápol Nadallal, s mint fogalmazott, már semmi nem lepi meg vele kapcsolatban.

"Mindig a legjobbját nyújtja. A történelem egyik legjobb játékosáról beszélünk, vakon bízom benne" - tette hozzá.