A női csapat már biztos az októberi vb-re

torna gerenda Kovács Zsófia rio2016
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 7. Kovács Zsófia gerendagyakorlatot mutat be a női tornászok selejtezőjében a Rio Olimpiai Arénában, Rio de Janeiróban 2016. augusztus 7-én. (MTI/EPA/Taccjana Zenkovics)
Vágólapra másolva!
Kovács Zsófia, Dévai Boglárka, Al-Salty Dália és Tömböl Boglárka képviseli a magyar színeket a nőknél az október 2. és 8. között sorra kerülő montreali torna-világbajnokságon.

Draskóczy Imre szövetségi kapitány tájékoztatása szerint a kanadai vb-re utazó négy versenyző Budapesten edzőtáborozik a következő két hétben, egészen a szeptember 27-i indulásig, de addig is szerdánként és szombatonként szólításokon kell megméretniük magukat.

Az olimpikon, Eb-ezüstérmes Kovács Zsófia mind a négy szeren készül, csakúgy, mint az Eb-bronzérmes Dévai Boglárka, aki a négy közül az ugrásra helyezi a legnagyobb hangsúlyt. Az ő vb-részvételük már a múlt hónap közepén eldőlt. Tömböl Boglárka talajon mutatkozik be, míg Al-Salty Dália felemáskorláton és gerendán versenyez majd Montrealban.

Kovács Zsófia gerendagyakorlatot mutat be a női tornászok selejtezőjében a Rio Olimpiai Arénában, Rio de Janeiróban 2016. augusztus 7-én. (MTI/EPA/Taccjana Zenkovics) Forrás: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics

"Tömböl Boglárka kapott egy lehetőséget mint fiatal tornász. Ugyanazt a lehetőséget használtam ki, mint az Eb-nél, amikor Jakab Noéminak adtam esélyt arra, hogy megmutassa magát.

- indokolta döntését Draskóczy Imre.

Dévai Boglárka számára külön téttel bír a szombati szólítás, ugyanis nem a budapesti Tornacsarnokban kell bizonyítania, hanem Franciaországban, a párizsi Világkupán. A női válogatottból egyedül ő indul a viadalon, melyen mind a négy szeren szerepel majd. A férfiak közül a GP-győztes Kállai Zoltán és Selmeczi Bánk lólengésben, Boncsér Krisztián talajon és nyújtón, Dudás Norbert gyűrűn és korláton, Vecsernyés Dávid pedig nyújtón lesz ott a mezőnyben a szombat-vasárnapi vk-n, a francia fővárosban.

Sóvágó Lajos, a férfi válogatott szövetségi kapitánya még nem jelölte ki a vb-re utazó csapatot. Berki Krisztián indulása ugyan augusztus közepén már biztosnak tűnt a szövetség közlése alapján, de az olimpiai, világ- és Európa-bajnok jelenleg vállsérüléssel bajlódik.