Társoldalunk:

Babos elveszítette az egyes döntőjét

2017.09.17. 19:38

Babos Tímea három játszmában kikapott a belga Alison Van Uytvancktól a kanadai Québecben zajló keménypályás női tenisztorna egyes döntőjében.

Az első szettben már 5:4-nél is volt egy játszmalabdája a harmadik helyen kiemelt magyar játékosnak, de végül 6:5 után tudott előnybe kerülni.

A folytatásban 1:0-nál hat lehetősége volt, hogy elvegye ellenfele adogatójátékát, de nem járt sikerrel, és a hetedikként rangsorolt Van Uytvanck egyenlített. A harmadik játszma meglepően egyoldalú volt, a belga teniszező simán nyert.

Babos három szettben kapott kiForrás: MTI/EPA/Nic Bothma

Ez volt a WTA rangsorában jelenleg 63. Babos ötödik döntője WTA-tornán,a mérlege két győzelem és három vereség. Van Uytvanck az első fináléját játszotta.

„Ez a nap is nagyon hosszú volt, nem volt egyszerű. Nyilván sajnálom az egyéni döntőt. De a hét elején azt gondoltam és mondtam volna, hogy jó dolog lenne és elfogadnám, ha bejutnék a fináléba. Természetesen utólag picit mérges és szomorú voltam, mert a kezemben volt az esély. De ez ilyen, most így sikerült. Úgy érzem, ez nagyon jó eredménynek tekinthető.Nyilván nem volt egyszerű ezen a héten egyedül, az edzőm nélkül versenyezni. De örülök, hogy így sikerült megoldani, így tudtam küzdeni. Nehéz és sok mérkőzésem volt, az is nehezítette a dolgomat– nyilatkozta Babos Tímea a saját, hivatalos honlapján.

A legjobb magyar női játékos - a cseh Andrea Hlavackova oldalán - később a párosok döntőjében is érdekelt lesz.

Eredmény
egyes, döntő:
Van Uytvanck (belga, 7.)-Babos Tímea (3.) 5:7, 6:4, 6:1