Társoldalunk:

Nem bírt egymással Golovkin és Alvarez, döntetlen a csúcsmeccsen

2017.09.17. 09:33

Mint arra előzetesen is számítani lehetett, remek mérkőzést hozott össze vasárnap hajnalban a középsúlyú WBA/WBC/IBF/IBO világbajnok Gennady Golovkin és Saul Alvarez.

A rendkívül feszült hangulatú felkonf után megkezdődött a találkozó. Golovkin zártan védekezve, feltartó egyenesei mögül tapogatózva próbálta belőni az ütőtávot, míg Canelo – tőle megszokottan - kontrákra rendezkedett be. Alvarez remekül semlegesítette a helyenként túlságosan is óvatos Golovkint, így hangsúlyosabb ütéseivel elvitte a következő néhány menetet.

Nagyszerű mérkőzést vívott egymás ellen Golovkin és Alvarez, mely után sem győztest, sem vesztest nem hirdettekForrás: AFP/John Gurzinski

 A 4. menettől Golovkin elkezdett kinyílni, jabjei mögül egyre többször húzta meg az ütéseit, amivel rendre hátramenetbe kényszerítette Alvarezt. Golovkin teljes kontroll alatt tartotta ellenfelét, ám a kötelekhez szorult Alvarez így is roppant veszelyes maradt dinamikus kombinációival. A meccs közepére Alvarez szinte folyamatosan hátrálni volt kénytelen, Golovkin folyamatosan szórta rá kemény bombáit. A 8. menetre kissé lelassult a tempó, de a 9-ben ismét felpörögtek a "srácok". Alvarez eddigi legjobb fegyverének a testütések bizonyultak, de látszólag kevés hatásuk volt a buldózerként nyomuló Golovkinra. Az záró etapot Alvarez kezdte erősebben, kemény kombinációkkal megsorozta Golovkint, aki továbbra is higgadt maradt és a bekapott pofonok ellenére sem volt hajlandó hátrálni.

A 12 menet elteltével pontozásra került sor, és hatalmas meglepetésre nem sikerült döntenie az ítészeknek, Adeleide Byrd 118-110 arányban Canelot látta jobbnak, Dave Moretti 115-113 arányban Golovkint favozrizálta, míg Don Trella 114-114 arányú döntetlenre pontozta a találkozót.