A belgákkal játszhatunk a Davis-kupában 2018-ban

FUCSOVICS Márton
Fucsovics Márton öt helyet javított a világranglistán
Vágólapra másolva!
Magyar idő szerint szerda délután Londonban megtartották a tenisz Davis-kupa 2018-as sorsolását, melyet a magyar csapat is izgatottan várt, ugyanis az oroszok elleni siker azt jelentette, hogy Fucsovics Mártonék 2018-ban a Világcsoportban, azaz a legjobb 16 válogatott között szerepelhetnek.

A szabályok értelmében a 2017-es döntőben érdekelt két csapat, azaz Franciaország és Belgium várta a sorsolást az első két kiemelt helyről, hozzájuk csatlakoztak az ITF legfrissebb világranglistája alapján a 3-8. helyen szereplő nemzetek.

Fucsovicsék Oroszország ellen harcolták ki a feljutást Forrás: MTI/Illyés Tibor

Kiemeltként várta tehát a sorsolást Franciaország, Belgium, Nagy-Britannia, Horvátország, Svájc, Ausztrália, Szerbia és Olaszország.

A nem kiemelt nemzetek közé került Magyarország,

valamint, Kanada, Németország, Japán, Kazahsztán, Hollandia, Spanyolország és az Egyesült Államok.

A magyar csapat végül Belgiumot kapta a sorsoláson, 2018. február 2-4 között látnánk vendégül a belga csapatot, amely még 2017-ben megmérkőzik a franciákkal a kupáért, egy új szabálynak köszönhetően azonban a belgák mint döntősök eldönthetik, idegenben vagy otthon szeretnének játszani.

A belgáknak három top 100-as játékosuk van. A legmagasabban jegyzett David Goffin, aki a 12. helyen áll, Steve Darcis a legfrissebb világranglistán a 77., Ruben Bemelmans pedig a 92. A Davis-kupa nemzetenkénti rangsorában a negyedik helyen áll Belgium.

Belgiummal eddig összesen 12-szer mérkőztünk meg, eddig hétszer tudtunk nyerni ellenük. Legutóbb 1990-ben futott össze a két nemzet csapata, akkor a belgák örülhettek.

A további párosítások (az elől szereplő a házigazda):

Franciaország-Hollandia
Japán-Olaszország
Spanyolország-Nagy-Britannia
Ausztrália-Németország
Kazahsztán-Svájc
Horvátország-Kanada
Szerbia-Egyesült Államok